Muž, čo strieľal na premiére Batmana, sa háji nesvojprávnosťou

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 07:49 • 2 min
Muž, čo strieľal na premiére Batmana, sa háji nesvojprávnosťou

CENTENNIAL - Americký sudca Carlos Samour v pondelok rozhodol, že James Holmes, obvinený z vraždenia na premiére filmu o Batmanovi, sa môže hájiť nesvojprávnosťou. Sudca stanovil nové pojednávanie na 31. mája, žiadosť však zatiaľ formálne neakceptoval.

slovakia

left justify in out

Najprv si vypočuje argumenty obhajoby ako aj prokuratúry. Ak sudca žiadosť akceptuje, poputuje Holmes do nemocnice pre duševne chorých, kde lekári určia, či bol v čase streľby pri zmysloch. Ak ho uznajú svojprávnym, súd ho bude môcť uznať vinným. Prokurátori v americkom štáte Colorado budú pre 25-ročného Američana žiadať trest smrti.

Útok na polnočnej premiére filmu o Batmanovi 20. júla 2012 v meste Aurora bol jednou z najhorších masových vrážd v USA. Vyžiadal si životy 12 ľudí a 58 osôb utrpelo zranenia. Pri zatknutí na parkovisku za nákupným centrom, kde film premietali, sa vôbec nebránil a sám seba označil za Jokera, úhlavného nepriateľa komiksového superhrdinu Batmana. Holmes je obvinený z viacnásobnej vraždy a pokusov o vraždu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona