Muž chcel umlčať komentátora českého denníka Právo, vyhrážal sa mu smrťou

NETKY.SK • 27 Október 2015, 12:09 • 2 min
Muž chcel umlčať komentátora českého denníka Právo, vyhrážal sa mu smrťou

PRAHA - Trest pol roka väzenia s podmienečným odkladom na 18 mesiacov dostal od pražského obvodného súdu istý Z.B. za prečin vydierania, pretože tento rok v marci poslal výhražný e-mail komentátorovi českého denníka Právo Alexandrovi Mitrofanovi. Informoval o tom dnes spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Muž (61), dosiaľ s čistým registrom trestov, v e-maile požadoval, aby Mitrofanov v lehote 168 hodín prestal písať alebo opustil republiku, inak bude nútený uplatniť svoje strelecké schopnosti so zbraňou SG 50. Muž dodal, že s touto zbraňou dokáže zo vzdialenosti 2000 metrov prestreliť kotúč s priemerom 40 milimetrov. Mitrofanov vysvetlil, že tento e-mail bol iný než ostatné, lebo obsahoval aj časové ultimátum a špecifickú údaje o zbrani, preto informoval políciu.


Muža podľa jeho vlastných slov rozhneval Mitrofanov článok kritizujúci prezidenta Miloša Zemana, ale článok nekonkretizoval. V afekte si sadol za počítač, vytvoril si novú e-mailovú adresu a odoslal anonymný výhražný e-mail. Obvinený ospravedlňoval svoje konanie tak, že vyhrážku nemyslel vážne a v ten deň bol v afekte, lebo sa mu nepodarilo získať zamestnanie, o ktoré sa zaujímal. Dodal, že nie je majstrom v streľbe a vlastní len jednu zbraň - vzduchovku na potkany. Z.B. môže ešte proti trestnému príkazu podať odpor a v tom prípade bude nasledovať hlavné pojednávanie, uviedli Novinky.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies