Muž chcel skočiť zo 6. poschodia, policajti mu v tom zabránili

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 14:46 • 2 min
Muž chcel skočiť zo 6. poschodia, policajti mu v tom zabránili

PREŠOV - Prešovskí policajti zachránili život 61-ročnému mužovi, ktorý chcel skočiť zo 6. poschodia bytového domu na prešovskom Sídlisku III. Ako uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, v prípade zasahovalo päť policajtov - dve hliadky a jeden v stálej službe.

slovakia

left justify in out

Práve policajt pri telefóne počas celého zásahu muža zdržoval, aby neskočil. "Dnes krátko po polnoci na obvodné oddelenie zatelefonoval muž, ktorý sa predstavil ako Arway a s plačom policajtovi povedal, že už nevie ako ďalej v živote a že sedí na okne a ide skočiť. Policajt sa ho snažil upokojiť a rozprávaním čo najdlhšie držať na linke a zároveň zistiť informácie, kde sa nachádza," povedal Džobanik.

Policajtom sa podarilo nájsť byt, v ktorom bol muž. Hliadke otvorila jeho žena, ktorá im povedala, že manžel s niekým telefonuje. Policajti v jednej z izieb na otvorenom okne zbadali telefonujúceho muža s fľašou alkoholu v ruke. "Opatrne k nemu pristúpili a začali s ním komunikovať. On stále dookola rozprával, že ho nebaví život a chce vyskočiť z okna. Po chvíli ho opatrne stiahli z okna, posadili do kresla a vizuálne skontrolovali, či nemá vonkajšie zranenia. Následne privolali záchranárov," uviedol policajný hovorca s tým, že muž začal byť agresívny a začal napádať hliadky polície a záchranárov. Policajti ho preto spacifikovali a previezli na vyšetrenie na psychiatrické oddelenie. "Na záver celý čas ďakoval policajtom za záchranu života a uviedol, že bol odhodlaný skočiť," povedal Džobanik. Na psychiatrii mužovi v dychu namerali 2,13 promile alkoholu. Podľa polície boli dôvodom mužovho správania jeho a manželkine zdravotné problémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona