Muž chcel oddialiť pojednávania, nahlasoval bomby na košickom súde

NETKY.SK • 30 Máj 2022, 14:39 • 2 min
Muž chcel oddialiť pojednávania, nahlasoval bomby na košickom súde

KOŠICE – V prípade troch telefonických oznámení o údajnej bombe na košickom súde polícia obvinila 38-ročného muža z okresu Košice-okolie.

slovakia

left justify in out

 

 

Obvinený je z pokračovacieho zločinu šírenia poplašnej správ a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Informovala o tom v pondelok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

 

„Košický policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby, ktorý sudca Okresného súdu v Košiciach akceptoval, a v súčasnej dobe už muž o svojom nerozvážnom konaní premýšľa vo vyšetrovacej väzbe," uviedla Ivanová.

 

img

 

Muž mal telefonovať na tiesňovú linku 112 14. aj 24 marca s oznámením, že na košickom súde je bomba. Vyžiadalo si to evakuácie objektov súdov a prerušenie ich činnosti. Pyrotechnická prehliadka prítomnosť nástražného výbušného systému nepotvrdila.

 

V stredu 25. mája krátko pred 10.30 h na tiesňovej linke 112 opäť prijali hovor v znení, že na súde v Košiciach je bomba.

 

„Krátko po tom, ako bola nahlásená bombová hrozba, košickí kukláči neďaleko od budovy súdu zadržali 38-ročného muža podozrivého zo spáchania všetkých troch skutkov a eskortovali ho na príslušný útvar na realizáciu ďalších procesných úkonov," priblížila hovorkyňa. Po zhromaždení a vyhodnotení dôkazových materiálov polícia zistila, že muž mal v dané dni pojednávania a telefonátom ich chcel oddialiť.

 

Celková škoda, ktorú svojím konaním spôsobil na ušlej mzde a odvodoch pracovníkov súdov a nákladoch súvisiacich so zásahom záchranných zložiek, doposiaľ nebola vyčíslená.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona