Mutu chce ísť na ME, podpísal s Targu Mureš

NETKY.SK • 19 Január 2016, 10:53 • 2 min
Mutu chce ísť na ME, podpísal s Targu Mureš

TARGU MUREŠ - Problémový rumunský futbalista Adrian Mutu podpísal kontrakt do konca aktuálnej sezóny s klubom ASA Targu Mureš v nádeji, že získa miestenku na júnové majstrovstvá Európy vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný útočník chýba v reprezentácii od marca 2013, ale súčasný kouč Anghel Iordanescu nevylúčil jeho možný návrat. Prvou podmienkou bola kvalitnejšia liga ako indická, v ktorej Mutu naposledy pôsobil. Informoval o tom denník Daily Mail.

"Samozrejme, európsky šampionát je môj cieľ. Jediná možnosť je byť viac na očiach a presvedčiť trénera národného tímu, že si zaslúžim nomináciu. Mohol som podpísať zmluvu v Japonsku alebo Austrálii, odkiaľ som mal ponuky. Musím sa teraz ukázať v dobrom svetle a uvidíme, čo sa udeje," uviedol Mutu.

Bývalý zakončovateľ Fiorentiny, Juventusu, Parmy, Interu Miláno či FC Chelsea si pred vyše dvoma rokmi poriadne zavaril, keď v koláži na sociálnej sieti nahradil tvár vtedajšieho trénera Rumunov Victora Piturcu podobizňou britského herca Rowana Atkinsona zo situačnej komédie Mr. Bean. Federácia ho potrestala dištancom, ale nástup Iordanesca by mu mohol znova otvoriť dvere do národného tímu. V ňom absolvoval dosiaľ 77 zápasov a strelil 35 gólov. Na prvom veľkom podujatí - ME 2000 v Belgicku a Holandsku - debutoval po boku Gheorgha Hagiho, Dana Petresca, Gheorgha Popesca, Viorela Moldovana či Dorinela Munteana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies