Mutko vylúčil Európske hry v Rusku

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 10:30 • 2 min
Mutko vylúčil Európske hry v Rusku

LAUSANNE - Druhý ročník Európskych hier zostáva naďalej bez hostiteľa, Rusko ako favorit zastrešujúcich Európskych olympijských výborov (EOC) nejaví záujem.

slovakia

left justify in out

Minister športu Ruskej federácie Vitalij Mutko vyhlásil, že ani nepodali prihlášku na usporiadanie podujatia v roku 2019, ktoré sa pôvodne malo konať v Holandsku, to sa však vlani svojho práva vzdalo. "Rusko je do roku 2020 absolútne zaneprázdnené," povedal Mutko s poukázaním na vyťaženie tohtoročnými majstrovstavmi sveta v ľadovom hokeji a futbalovým šampionátom 2018.


EOC údajne vedie rokovania prostredníctvom prezidenta Ruského olympijského výboru Alexandra Žukova priamo s hlavou štátu Vladimirom Putinom. Mutko teda nemusí mať relevantné informácie. "Môžeme potvrdiť, že od novembrového zasadnutia nenastala žiadna zmena a Rusko je preferovaná voľba. O detailoch rokovaní nebudeme informovať," reagovali EOC podľa insidethegames.biz.


Prvý ročník Európskych hier bol vlani v azerbajdžanskom Baku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies