Mutko odporučil vyšetrovateľom USA, aby sa zamerali na svojich športovcov

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 17:11 • 2 min
Mutko odporučil vyšetrovateľom USA, aby sa zamerali na svojich športovcov

MOSKVA - Ruský minister športu Vitalij Mutko odporučil americkým antidopingovým vyšetrovateľom, aby sa zamerali radšej na svojich športovcov a nie na jeho krajanov.

slovakia

left justify in out

"Porušení antidopingových pravidiel je na celom svete mnoho a všetky môžu byť vyšetrené. Radi by sme videli, aby vyšetrovatelia z USA riešili vlastný národný tím. Sme zmätení z toho, že sa justičný systém USA zameral špecificky na Rusko," povedal.

 

Mutko uviedol, že ministerstvo podporuje vyšetrovanie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), no myslí si, že dopingové obvinenia by sa mali týkať priamo jednotlivcov a nie celej krajiny. "Čistí športovci, ktorí roky trénovali a dodržovali všetky pravidlá vrátane tých dopingových, by nemali prísť o právo zúčastniť sa na podujatiach," píše sa vo vyhlásení ministerstva.

 

Rusku hrozí, že jeho atléti sa nebudú môcť zúčastniť na augustových olympijských hrách v Rio de Janeiro. WADA suspendovala Ruskú atletickú federáciu v novembri 2015. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v utorok oznámil, že pri dodatočnej analýze zistil užitie dopingových preparátov u 31 účastníkov OH 2008 v Pekingu. Kauza zasiahla šesť športových odvetví a dvanásť národných olympijských výborov. "Aj táto správa MOV ukazuje, že to nie je iba problém Ruska," uviedol Mutko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona