Mutko diskutoval s Coeom o dopingovom škandáli v Rusku, komisia IAAF zasadne v decembri

NETKY.SK • 23 November 2015, 12:28 • 2 min
Mutko diskutoval s Coeom o dopingovom škandáli v Rusku, komisia IAAF zasadne v decembri

MOSKVA - Ruský minister športu Vitalij Mutko sa stretol s prezidentom Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Sebastianom Coeom, s ktorým diskutoval o obvineniach zo systematického dopingu v ruskej atletike. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na informácie R-Sport.

slovakia

left justify in out

Podľa Mutka sa v decembri uskutoční prvý míting komisie IAAF, ktorá sa bude zaoberať obvineniami zo systematického a štátom podporovaného dopingu v Rusku. Ruský minister športu takisto uviedol, že je možné, že po zverejnení druhej časti správy Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) sa zvýši ešte kritika na Rusko, no zároveň povedal, že krajina je z právneho hľadiska pripravená na takú eventualitu. IAAF pre rozsiahly dopingový škandál v Rusku provizórne suspendovala tamojšiu atletickú federáciu. Zákaz platí na dobu neurčitú a môže zahŕňať aj budúcoročné olympijské hry v Riu de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona