Mušarrafa zadržali za vraždu povstaleckého lídra

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 16:39 • 2 min
Mušarrafa zadržali za vraždu povstaleckého lídra

ISLAMABAD - Bývalého vojenského vodcu Pakistanu Parvíza Mušarrafa v piatok formálne zatkli pre podozrenie z vraždy povstaleckého lídra Akbara Bugtího v provincii Balúčistan v roku 2006.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Mušarrafov právnik Ahmed Razá Kasúrí, podľa ktorého súd na jeho mandanta uvalili 14-dňovú vyšetrovaciu väzbu. "Zostane v domácom väzení v jeho dome v Islamabade," povedal. Proti Mušarrafovi vedú pakistanské orgány tri prípady. Exprezident je tiež podozrivý z účasti na vražde bývalej premiérky Bénazír Bhuttovej ako aj z odvolania nepohodlných sudcov po vyhlásení výnimočného stavu v roku 2007. Mušarraf sa v marci vrátil z exilu do Pakistanu, kde ho 19. apríla zadržali. Odvtedy je v domácom väzení a nesmie opustiť krajinu. Jeho právny tím sa teraz snaží získať pre neho kauciu a povolenie odcestovať do zahraničia.
Mušarraf vládol Pakistanu v rokoch 1999 až 2008, pričom bol významným spojencom prezidenta Spojených štátov Georgea W. Busha v takzvanej vojne proti teroru.

Z atentátu na Bhuttovú, ktorý sa odohral 27. decembra 2007, v roku 2011 obvinili dvoch policajtov a piatich údajných príslušníkov Talibanu, nikoho z nich sa však doteraz nepodarilo usvedčiť. Ešte v roku 2010 nechal súd Mušarrafovi zhabať majetok a zmraziť bankové účty pre ignorovanie predvolaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies