Mursímu predĺžili väzbu o ďalších 15 dní

NETKY.SK • 13 August 2013, 06:50 • 2 min
Mursímu predĺžili väzbu o ďalších 15 dní

KÁHIRA - Egyptské súdy v pondelok predĺžili o ďalších 15 dní väzbu zosadenému prezidentovi Muhammadovi Mursímu, ktorého majú vypočúvať v súvislosti s údajnou kolaboráciou s palestínskym islamistickým hnutím Hamás.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie oznámili v čase rastúceho napätia v uliciach Káhiry, kde davy Mursího sympatizantov odignorovali ultimátum na ukončenie okupácie dvoch námestí. Prezidenta zadržiavajú na neznámom mieste už od 3. júla, keď ho zbavila moci armáda, do vyšetrovacej väzby ho však umiestnili až 26. júla. Oficiálnym dôvodom je podozrenie, že v spolupráci s Hamásom sa počas revolúcie začiatkom roka 2011 podieľal na útokoch na policajné stanice a organizovaných útekoch zadržiavaných islamistov z väzníc. Rozhodnutie skritizovalo Mursího hnutie Moslimské bratstvo ako aj samotný Hamás ovládajúci palestínske Pásmo Gazy.

Nemenovaný predstaviteľ ministerstva vnútra medzitým pre agentúru AFP uviedol, že rezort plánuje "postupné kroky" proti demonštrantom táboriacim v Káhire, čo vyvoláva obavy z ďalšieho násilia. Nepokoje vyvolané Mursího zosadením si už vyžiadali viac ako 250 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies