Mursí už dorazil na súd v Káhire, začína sa súdny proces

NETKY.SK • 4 November 2013, 08:07 • 2 min
Mursí už dorazil na súd v Káhire, začína sa súdny proces

KÁHIRA - V Egypte sa v pondelok začína ostro sledovaný proces so zosadeným islamistickým prezidentom Muhammadom Mursím. Ten už dorazil na súd v Káhire, kam ho previezli vrtuľníkom z neďalekej policajnej akadémie.

slovakia

left justify in out

Okrem Mursího budú v rámci toho istého procesu súdiť aj 14 ďalších predstaviteľov Moslimského bratstva. Začiatok procesu sprevádzajú prísne bezpečnostné opatrenia, v rámci ktorých bude na udržiavanie poriadku dohliadať až 20-tisíc vojakov a policajtov.

Mursí sa bude zodpovedať z podnecovania k zabíjaniu demonštrantov, ku ktorému malo prísť ešte v decembri 2012. Bývalý prezident je obvinený aj z ďalších zločinov, ktorých sa údajne dopustil pri úteku z väzenia v roku 2011. Strety medzi prívržencami a odporcami Mursího, ktoré sa odohrali začiatkom decembra pri prezidentskom paláci v Káhire, neprežilo najmenej sedem ľudí. Moslimské bratstvo však tvrdí, že väčšinu obetí tvoria práve islamisti. Prokuratúra napriek tomu vzniesla obvinenia voči exprezidentovi ako aj viacerým jeho spolupracovníkom a vysokým predstaviteľom hnutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona