Murrayho vytiahli od videohry, nechcel honorár

NETKY.SK • 17 November 2014, 13:21 • 2 min
Murrayho vytiahli od videohry, nechcel honorár

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray bol v nedeľu uvelebený na pohovke a hral počítačovú hru, keď prišiel prosebný telefonát od vedenia Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

slovakia

left justify in out

"Žíhal som Mario Kart. Vyhrával som, išlo mi to oveľa lepšie ako teraz v tenise," podľa ESPN sebaironicky skonštatoval Murray, ktorý v exhibičom zápase so Srbom Novakom Djokovičom (5:8 v tzv. profesionálnom sete) neplánovane zastúpil na kurte v londýnskej O2 Arene Rogera Federera. Švajčiar pre problémy s chrbtom nenastúpil na rozuzlenie šampionátu ATP World Tour Finals. 

 

"Mrzí ma, že som ho vo štvrtok takto zničil," s úsmevom podotkol Murray, ktorý v základnej skupine v predmetnom dueli inkasoval debakel 0:6, 1:6. Federer v sobotu v semifinále bojoval takmer tri hodiny s krajanom Stanom Wawrinkom, odvrátil 4 mečbaly. 

 

Murray vážnejšie dodal: "V individuálnych športoch môže byť takéto čosi problém. Niekto sa zraní a organizátori sa dostanú do zložitej situácie. Som rád, že som mohol pomôcť. Škoda však, že diváci nemohli vidieť finále." Šéf ATP Chris Kermode potvrdil, že Murray nepožadoval honorár. Absolvoval aj ukážkovú štvorhru po boku Johna McEnroa proti Patovi Cashovi a Timovi Henmanovi. Dvadsaťsedemročný rodák zo škótskeho Dunblane však prezradil, že si ako protihodnotu vyžiadal krátku reč na budúcotýždňovej svadbe Rossa Hutchinsa. Niekdajšiemu deblistovi, od 1. októbra viceprezidentovi ATP pre hráčske záležitosti, pôjde za svedka. 

 

Djokovič o svojom nedeľňajšom popoludní uviedol: "Ja som veru nehral videohru, keď som sa dozvedel o tom skreči. Pripravoval som sa na posledný zápas sezóny. Rozcvičoval som sa a počas finále štvorhry sa ku mne donieslo, že Roger má problémy s chrbtom a nebude môcť hrať. Je to sklamanie, ďakujem však Andymu za obetavosť." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies