Murrayho spájali s Mauresmovou, BBC to vyvrátila

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 16:13 • 2 min
Murrayho spájali s Mauresmovou, BBC to vyvrátila

PARÍŽ - Britský tenista Andy Murray hrá na Roland Garros v Paríži bez kouča, na prahu antukového grandslamového podujatia potvrdil, že je blízko k vyriešeniu tejto personálnej záležitosti a teraz sa zákulisím niesli šumy o možnej spolupráci s francúzskou fedcupovou kapitánkou Amélie Mauresmovou.

slovakia

left justify in out

V tomto duchu referovali napríklad Daily Mail či Le Figaro, ale portál BBC Sport informoval, že 34-ročná víťazka Australian Open a Wimbledonu 2006 bola sledovať Murrayho zápas 1. kola len v rámci "bokovky" v mediálnej oblasti. Povedala to publicistovi Russellovi Fullerovi. Mauresmová v minulosti ako konzultantka pomáhala krajanovi Michaelovi Llodrovi.

 

Portál Tennis World pripomenul, že Murray je na ženu v zázemí zvyknutý. Jeho kariéru totiž formovala mama Judy, aktuálne šéfka realizačného štábu Veľkej Británie vo Fed Cupe. 

 

Názorom prispela legenda "bieleho športu" Martina Navrátilová, ktorá však najprv sama seba vylúčila z kandidátskeho okruhu: "Nedávala by som od toho ruky preč, mám však riadne naplnený život, takže by som musela pristúpiť k zmenám. Viem, že takáto situácia vo všeobecnosti raz nastane, ale v súvislosti s Andym ma neoslovili. Celkovo by bolo skvelé vidieť ženu koučovať muža. Už sa to stalo, išlo však o matky. Okrem Murrayho prípadu napríklad u Marata Safina. Je to len záležitosť času. Loptička nevie, akého pohlavia je osoba, ktorá do nej udiera. Nevie, akého pohlavia je človek, ktorý radí, ako si počínať. Musí len nastať tá správna konštelácia okolností." 

 

Od 15. mája 27-ročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray sa v marci pracovne rozišiel s Čechom Ivanom Lendlom, ktorý ho ako kouč doviedol k olympijskému zlatu z Londýna 2012 a titulom na US Open 2012 aj Wimbledone 2013. 

 

Murray v 1. kole RG 2014 premohol kazašského reprezentanta Andreja Golubeva, vo štvrtok bude v 2. kole hrať s Austrálčanom Marinkom Matosevicom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies