Murray zásadne nesúhlasí s legendou tenisu, ktorá popiera manželstvá osôb rovnakého pohlavia

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 12:01 • 2 min
Murray zásadne nesúhlasí s legendou tenisu, ktorá popiera manželstvá osôb rovnakého pohlavia

Paríž - Britský líder svetového rebríčka tenistov Andy Murray vyjadril nesúhlas s postojom Margaret Courtovej. Sedemdesiatštyriročná Austrálčanka, ktorá získala v 60. a 70. rokoch rekordných 24 grandslamových titulov, je v súčasnosti kresťanská pastorka a dekády odporkyňa manželstiev osôb rovnakého pohlavia.

slovakia

left justify in out

Pre jej názor sa dokonca uvažuje, že dvorec Australian Open pomenovaný po Courtovej zmení svoj názov. "Nerozumiem, prečo má niekto problém, keď sa dva ľudia, ktorí sa majú radi, vezmú. Či už sú to dvaja muži alebo dve ženy, je to skvelé, na pohlaví nezáleží. Podľa môjho názoru by mal mať každý rovnaké práva," vyhlásil Murray počas prebiehajúceho Roland Garros.

 

Courtová v nedávnom rozhovore pre noviny The West Australian uviedla, že obmedzí lety spoločnosťou Qantas na nevyhnutné minimum, lebo aerolínie "sa stali aktívnym propagátorom manželstiev osôb rovnakého pohlavia."

 

"Áno, je legenda austrálskeho športu, ale nesúhlasím s tým, čo povedala," podotkol pre agentúru AP Thanasi Kokkinakis. Jeho aj Courtovej krajanka Samantha Stosurová si myslí, že prípadný bojkot dvorca na budúcoročnom Australian Open by znamenal prekročenie určitej hranice. "Bolo by vhodnejšie vyriešiť to pred turnajom. Bojkot by spôsobil mnoho problémov, k dohode by preto malo dôjsť skôr. Viem si predstaviť, že jej slová sa dotkli dosť hráčov, tak uvidíme, čo sa stane," dodal k téme Murray.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona