Murray vo finále v Montreale zdolal Djokoviča: Konečne mi to vyšlo

NETKY.SK • 17 August 2015, 08:17 • 2 min
Murray vo finále v Montreale zdolal Djokoviča: Konečne mi to vyšlo

MONTREAL - Britský tenista Andy Murray sa stal víťazom turnaja ATP v Montreale. Vo finále si poradil s najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom v trojsetovej bitke 6:4, 4:6 a 6:3 a získal štvrtý turnajový titul v tomto roku. Škót zároveň ukončil osemzápasovú šnúru prehier s Djokovičom, ktorého naposledy zdolal vo finále Wimbledonu v roku 2013. Duel trval 3:02 h.

slovakia

left justify in out

Murray venoval triumf svojej trénerke Amelie Mauresmovej, ktorá v sobotu priviedla na svet syna. "Veľa detailov neviem, nehovoril som s ňou. Ale viem si predstaviť, že je dosť unavená. Ja a môj tenis sú teraz pravdepodobne v jej mysli na poslednom mieste, čo je úplne pochopiteľné," uviedol Murray, ktorý predtým v Montreale dominoval aj v rokoch 2009 a 2010. V pondelok sa v novom vydaní svetového rebríčka posunul na druhú priečku pred Švajčiara Rogera Federera.

 

Djokovič prehral iba svoj štvrtý z 56 duelov v tomto roku. Do zbierky titulov z Montrealu z rokov 2007, 2011 a 2012 ďalší nepridal a po finále povedal, že bolesť v pravom lakti ho limitovala najmä pri podaní. "Ale nechcem sa na to sťažovať, neuberám nič zo súperovho víťazstva. Zaslúžil si to, hoci ja som bojoval do poslednej loptičky. Andy predviedol veľké údery a keď to potreboval, veľmi dobre servoval," pochválil kvality Murrayho. Ten znížil negatívnu bilanciu vzájomných duelov so Srbom na 9:19.

 

Murray sa v rozhodujúcom treťom sete dostal do vedenia 3:1, vzápätí ale čelil viacerým brejkbalom súpera. Vždy ale zareagoval kvalitným podaním, rovnako ako pri brejkových možnostiach Djokoviča v poslednej hre. Brit napokon využil až svoj piaty mečbal. "Konečne mi to vyšlo. Hlavne som v rozhodujúcich momentoch tretieho dejstva zostal pokojný, no bolo pre mňa dosť náročné ukončiť tento zápas," dodal Murray, ktorý zaznamenal 11. víťazstvo na turnajoch série Masters 1000. V Montreale to bol celkovo jeho 35. turnajový titul v kariére.

 

dvojhra - finále:

Andy Murray (2-V. Brit.) - Novak Djokovič (1-Srb.) 6:4, 4:6, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies