Murray stále pokrivkáva, sotva bude hrať vo februári v DP v Španielsku

NETKY.SK • 22 September 2017, 11:59 • 2 min
Murray stále pokrivkáva, sotva bude hrať vo februári v DP v Španielsku

LONDÝN - Britský nedávny líder svetového rebríčka tenistov vo dvojhre Andy Murray stále pokrivkáva, sotva bude hrať 2. - 4. februára v Španielsku v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2018 reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

S informáciami bez akéhokoľvek citovaného potvrdenia vyrukoval web Daily Mail. Pridal správu, že tridsiatnik zo škótskeho Dunblane pobudol niekoľko hodín ako divák na turnaji ITF Futures mužov s dotáciou 15 000 USD na tvrdom povrchu v Roehamptone v Londýne.

Uvedený zdroj pripomenul, že Murray pre sužujúci ľavý bok asi už nadobro uzavrel svoju sezónu 2017. Ak rekonvalescencia pôjde dobre, zverenec Ivana Lendla a Jamieho Delgada sa na základe dohody s organizátormi vráti do diania od 2. januára v austrálskom Brisbane. Spomenutý daviscupový štart je nepravdepodobný z dôvodu, že prvý asociačný termín bude v týždni po melbournských grandslamových "hardových" Australian Open a Španieli si s veľkou pravdepodobnosťou vyberú antuku, pričom Murraymu zdravotne neprospievajú zmeny povrchov.

Dvojnásobný olympijský víťaz a držiteľ troch singlových titulov z Majors Andy Murray začiatkom tohto mesiaca v komuniké na facebooku uviedol, že svoje problémy s bedrami konzultoval s viacerými špecialistami a rozhodnutie predčasne uzavrieť súťažný ročník by podľa nich bolo z nadčasového hľadiska najvhodnejšie. Murray bude absentovať v Pekingu i Šanghaji a veľmi pravdepodobne aj vo Viedni a Paríži-Bercy. Napriek indispozícii plánuje absolvovať exhibičnú benefičnú akciu so Švajčiarom Rogerom Federerom 7. novembra v škótskom Glasgowe.

Murray 12. júla prehral s Američanom Samom Querreym vo štvrťfinále Wimbledonu na tráve v Londýne, neskôr sa odhlásil z Montrealu, Cincinnati aj newyorských US Open. V pondelok 21. augusta ho na čele singlového renkingu ATP vystriedal Španiel Rafael Nadal. Brit vo svojom prvom funkčnom období panoval 41 týždňov od 7. novembra 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies