Murray sa chce na čele rebríčka ATP udržať čo najdlhšie

NETKY.SK • 21 November 2016, 12:33 • 2 min
Murray sa chce na čele rebríčka ATP udržať čo najdlhšie

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray sa chce na poste svetovej jednotky udržať čo najdlhšie. Okrem toho by rád rozšíril svoju zbierku troch grandslamových titulov.

slovakia

left justify in out

Koncoročné prvé miesto v singlovom rebríčku ATP si zabezpečil nedeľňajším triumfom 6:3, 6:4 nad Srbom Novakom Djokovičom vo finále turnaja majstrov v Londýne a vie, že nadviazať na úspešný záver sezóny nebude jednoduché.

Murray prezimuje na čele aj vďaka sérii 24 víťazstiev. "Pochopiteľne, pokúsim sa tam zotrvať. Šplhanie na vrchol ma v uplynulých piatich, šiestich mesiacoch stálo mnoho úsilia. Napriek skvelému roku som o prvú priečku musel bojovať až do posledného zápasu, takže zopakovať to bude extrémne náročné," povedal 29-ročný Škót pre web atpworldtour.com.

 

Víťazstvo na výberovom šampionáte bolo o to špeciálnejšie, že sa zrodilo práve nad Djokovičom, ktorý je jeho hlavný rival v podstate počas celej kariéry. Dvojica absolvovala už 35. vzájomný duel s jedenástym Murrayho úspechom: "Hrali sme vo viacerých grandslamových finále, na olympijských hrách, na podujatiach Masters a teraz v Londýne. Navyše, vekovo nás delí jediný týždeň."

 

Líder rebríčka nebol nadšený hernou úrovňou nedeľňajšieho zápasu, no potešilo ho, že sa finále skončilo vo dvoch setoch. V nohách mal najdlhšie stretnutie histórie turnaja majstrov, v ktorom prekonal Kanaďana Miloša Raoniča za 3:38 hodiny. "Našťastie sa hrali len dva sety, ráno som sa necítil najlepšie. Novak nepredviedol svoj ideálny výkon, už sme mali krajšie predstavenia. Na druhej strane, ak by som nepodal dobrý výkon, nikdy by som nezdolal tenistu Novakovho kalibru," dodal Murray.

 

Pochvalné slová sa na jeho adresu začali rinúť okamžite počnúc Djokovičom na ceremoniáli s trofejou: "Andy je každopádne najlepší tenista súčasnosti a zaslúžená svetová jednotka. Zvíťazil právom," vyhlásil Srb. Na sociálnych sieťach sa pridali aj dvaja z Murrayho predchodcov na pozícii číslo 1. "Úžasný Murray si zaslúži veľké uznanie," napísal John McEnroe. "Veľkolepý začiatok roka v podaní Djokoviča, veľkolepý koniec v podaní Murrayho," uviedol Roger Federer.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona