Murray prvým Britom na poste jednotky - Jamie v debli

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 11:26 • 2 min
Murray prvým Britom na poste jednotky - Jamie v debli

LONDÝN - Jamie Murray sa v pondelok stal prvým britským tenistom v histórii na vrchole svetového rebríčka.

slovakia

left justify in out

Brat známejšieho Andyho Murrayho, dosiaľ najvyššie druhého vo dvojhre, sa ocitol na vrchole renkingu štvorhry. Vystriedal Marcela Mela, už po prehre tohto Brazílčana a Chorváta Ivana Dodiga 6:7 (1), 4:6 s filipínsko-bieloruským tandemom Treat Huey, Max Mirnyj 27. marca v osemfinálovom 2. kole debla v americkom Miami na Floride priniesla takýto prepočet internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Melo figuroval na čele od 2. novembra 2015.

Paradoxom pritom je, že J. Murray a Brazílčan Bruno Soares sa v areáli Crandon Park v lokalite Key Biscayne lúčili dokonca už v 1. kole debla, keď nestačili na juhoafricko-americký pár Raven Klaasen, Rajeev Ram (6:3, 3:6, 7:10 /zápasový tajbrejk/).

Tridsaťročný ľavoruký rodák zo škótskeho Dunblane Jamie Murray triumfoval v januári na melbournských grandslamových Australian Open po boku spomenutého Soaresa. Na veľkej štvorke sa radoval už v roku 2007, a to vo wimbledonskom mixe ako partner Srbky Jeleny Jankovičovej. Vlani sa podieľal na triumfe Britov v Davisovom pohári reprezentačných družstiev mužov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona