Murray má 7-8 kandidátov na trénera, nevylúčil ženu

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 15:09 • 2 min
Murray má 7-8 kandidátov na trénera, nevylúčil ženu

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray by v "perfektnom svete" rád mal nového trénera do parížskeho grandslamového turnaja Roland Garros, ktorý sa začne 25. mája.

slovakia

left justify in out

Na otázku BBC Scotland, kedy bude mať chlapíka po svojom boku, odvetil: "Alebo ženu... Momentálne mám na zozname sedem či osem ľudí." Ako je známe, mama úradujúceho olympijského a wimbledonského šampióna Judy je nehrajúcou kapitánkou fedcupovej reprezentácie.

 

Dvadsaťšesťročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray sa v marci rozišiel s Čechom Ivanom Lendlom. Začiatkom tohto mesiaca oznámil, že už má príslušnú personálnu záležitosť vyriešenú, ale napokon išlo len o prvoaprílový žart: "Výberom som sa začal vážnejšie zaoberať až pred nejakými desiatimi dňami, lebo som sa najprv chcel koncentrovať na niekoľko turnajov. Teraz mám trochu voľna a príležitosť pustiť sa do toho." 

 

Murray ešte nevie ani to, či siahne po osvedčenom trénerskom mene, alebo v rámci momentálne značne módneho trendu osloví niektorého z bývalých špičkových hráčov, ktorí zatiaľ nemajú reputáciu ako šéfovia realizačných tímov: "Može to byť jedno aj druhé. Ide najmä o porozumenie medzi dvoma ľuďmi a pohľad na tenistovu hru a jej možný posun, ale dôležitým faktorom je aj množstvo času na riadny výkon tejto funkcie." 

 

Niekdajší druhý muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre Murray podstúpil v septembri 2013 operáciu chrbtice a po návrate sa herne dosť hľadá. Klesol na terajšiu 8. priečku v renkingu, v aktuálnej sezóne je zatiaľ jeho vrcholom semifinále v mexickom Acapulcu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies