Murray ku korupčnej kauze: Treba vzdelávať najmä mladých hráčov

NETKY.SK • 19 Január 2016, 10:27 • 2 min
Murray ku korupčnej kauze: Treba vzdelávať najmä mladých hráčov

MELBOURNE - Vzdelávanie mladých hráčov a väčšia aktivita v hovorení o dôsledkoch predávania zápasov sú potrebné v boji s tenisovou korupciou, prezentoval názor svetový tenista číslo dva Andy Murray. Podľa Brita sú práve mladí tenisti vo veľkom ohrození, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rozbeh úvodného grandslamového turnaja roka Australian Open v Melbourne zatienili medializované informácie o rozsiahlej tenisovej korupcii. Údajne až šestnásť hráčov zo svetovej Top 50 bolo v priebehu uplynulej dekády zapletených do ovplyvňovania výsledkov zápasov. Podľa britskej televíznej stanice BBC a americkej mediálnej spoločnosti Buzzfeed svedčia o tom tajné dokumenty. Mená hráčov nezverejnili, no vraj sú medzi nimi aj viacerí grandslamoví šampióni.

 

Osem zo 16 podozrivých hráčov teraz štartuje na Australian Open v Melbourne. BBC a Buzzfeed tvrdia, že zmanipulované boli aj viaceré zápasy na prestížnom Wimbledone. Predstavitelia Asociácie tenisových profesionálov (ATP) a Jednotky pre tenisovú integritu (TIU) však tieto informácie dementovali.

 

Murray reagoval aj na slová svetovej jednotky Srba Novaka Djokoviča, ktorý potvrdil, že ho na začiatku kariéry oslovili s ponukou na 200-tisíc amerických dolárov za zmanipulovanie zápasu. "Myslím si, že mnohí hráči v tomto veku a pri týchto sumách môžu urobiť chybu. Je dôležité, aby sa už od mladosti títo hráči vzdelávali v tom, čo robiť v podobných situáciách. Ako by to mohlo ovplyvniť celú ich kariéru či celý šport. A ide tu o všetky športy, nielen tento jeden. Mala by sa tomu venovať pozornosť už vo veku 15, 16, 17 rokov a varovať ich pred týmto rizikom," povedal Murray, podľa ktorého on nikdy s takouto hrozbou nebol konfrontovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona