Murray čakal sedem rokov, chce vládnuť viac ako pár týždňov

NETKY.SK • 7 November 2016, 11:24 • 2 min
Murray čakal sedem rokov, chce vládnuť viac ako pár týždňov

LONDÝN - Britskému tenistovi Andymu Murraymu trvalo viac ako sedem rokov, kým si posunul renkingový rekord z druhého miesta na to najvyššie.

slovakia

left justify in out

Na vrchole túži zostať dlhšie než dva týždne. Potrebuje na to zabrať na koncosezónnom výberovom šampionáte ATP World Tour Finals 13. - 20. novembra na tvrdom povrchu v hale O2 Arena v Londýne. Ťahá šnúru 19 zápasových úspechov, ktorá mu vyniesla tituly v Pekingu, Šanghaji, Viedni a Paríži-Bercy, ale na "Masters" sa rodákovi zo škótskeho Dunblane v minulosti príliš nedarilo. Dosiaľ štartoval sedemkrát, tri razy sa prebojoval do semifinále, ďalej ešte nie. V ostatných dvoch prípadoch nepostúpil zo skupiny. Keďže vedie pred Srbom Novakom Djokovičom iba o 405 bodov, za normálnych okolností by mu zrejme nestačilo zachovať trend, ak chce silvestrovať na čele hodnotenia. Nezdolaný šampión si totiž odnesie 1500 bodov, zatiaľ čo hráč s bilanciou 0:3 nič. Rozdiel medzi víťazstvom a neúspechom vo finále má hodnotu 500 bodov.

"Azda sa mi podarí predviesť aj na šampionáte kvalitný tenis. Teraz si doprajem trochu voľna a potom sa začnem pripravovať na nároky ďalších desiatich dní. V predchádzajúcich rokoch som si na ´Masters´ nepočínal nejako prenikavo. V tomto prípade túžim vyrukovať s mojou najlepšou hrou a zakončiť rok pozitívne," citovala Murrayho internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Dvadsaťdeväťročný zverenec Ivana Lendla a Jamieho Delgada Murray má vo svojej najúspešnejšej sezóne celkovú zápasovú štatistiku 73:9, okrem spomenutých štyroch trofejí sa radoval aj v Ríme, londýnskom Queen´s Clube i Wimbledone a na OH v Riu de Janeiro. "Moje postavenie na špici renkingu sa môže rátať na týždne. Pokúsim sa vychutnať si to, lebo môže prísť nezdar v Londýne a nikde nie je napísané, že sa lídrom stanem znova. Som šťastný, že som to už zvládol, azda mi správne vnútorné rozpoloženie vydrží aj v Londýne. Takmer nepochybujem, že to tak bude: dostatočnou motiváciou je čeliť tým najlepším v zaplnenej hale," skonštatoval trojnásobný grandslamový šampión, dvojnásobný zlatý olympijský medailista a spoludržiteľ Davisovho pohára Murray.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies