Murray bude skúšobne spolupracovať s Björkmanom

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 14:31 • 2 min
Murray bude skúšobne spolupracovať s Björkmanom

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray bude najbližší mesiac skúšobne spolupracovať so Švédom Jonasom Björkmanom, do úvahy prichádza následný trvalejší vzťah.

slovakia

left justify in out

"Po Australian Open som strávil 3 - 4 týždne bez kouča a uvedomil som si, že to je záležitosť, ktorú musím nejakým spôsobom riešiť," povedal Murray podľa BBC. Francúzska fedcupová kapitánka Amélie Mauresmová, šéfka realizačného štábu 27-ročného rodáka z škótskeho Dunblane, sa pridá k svojmu zverencovi až teraz v kalifornskom Indian Wells. Dohodu majú na 25 týždňov do roka.

 

Björkmanovo meno zaznievalo v súvislosti s úradujúcim olympijským víťazom Murraym už takto pred rokom po Britovej rozluke s Čechom Ivanom Lendlom. V novembri sa štvrtý muž terajšieho renkingu rozišiel s dlhoročným členom svojho zázemia Danim Vallverdum (ten je medzičasom po boku Čecha Tomáša Berdycha) a hľadá si kouča na sústavnejšie cestovanie po turnajoch.

 

Štyridsaťdvaročný Björkman, ktorý sa nedávno v rodnej krajine zapojil do televíznej tanečnej súťaže Let´s Dance, je bývalým lídrom svetového rebríčka ATP vo štvorhre, vo dvojhre sa najvyššie dostal na štvrtú priečku. Kariéru ukončil v roku 2008, predvlaňajšie deblové vystúpenie v Štokholme bolo len epizódou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies