Murray bude počas OH bývať mimo dediny, potrebuje pokoj na obhajobu

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 14:45 • 2 min
Murray bude počas OH bývať mimo dediny, potrebuje pokoj na obhajobu

MADRID - Nielen Rafael Nadal či Roger Federer, ale aj ďalší svetový tenista pohrdol ubytovaním v olympijskej dedine počas nadchádzajúcich hier v Riu de Janeiro (5.- 21. 8. 2016).

slovakia

left justify in out

Zámer ubytovať sa v súkromí, presnejšie v apartmánoch pridelených Britskému tenisovému tímu, oznámil aj obhajca zlata v mužskej dvojhre Andy Murray. Škótsky rodák bude kopírovať scenár spred štyroch rokov, keď v Londýne rovnako nebol so športovcami v dedine a na wimbledonskej tráve vtedy dokráčal až do víťazstva vo finále.


"Nebudem v dedine, ale v apartmánoch s ostatnými britskými tenistami. Nemám nič proti bývaniu s ostatnými športovcami, v Pekingu som to napokon zažil, ale tenisovo sa mi vtedy nedarilo. O štyri roky neskôr v Londýne som to zmenil a prospelo mi to,“ vysvetlil Murray, aktuálne svetová mužská singlová dvojka.


Murray je od vlaňajšieho apríla ženatý s Kim Searsovou a tohto roku vo februári im pribudla do rodiny dcérka Sophia Olivia. Aj preto musí svoj čas mimo tenisu starostlivo vážiť a príliš sa nerozptyľovať. Na olympijských hrách to platí dvojnásobne. "Môj džob je hrať čo najlepšie tenis a keďže chcem pre svoju krajinu vybojovať ďalšiu olympijskú medailu, v dejisku musím urobiť všetko pre optimálnu a ničím nerušenú prípravu,“ dodal Murray.


Špecifickú skúsenosť s bývaním v olympijskej dedine mali pred 8 rokmi v Pekingu Roger Federer aj Rafael Nadal. Prakticky neustále museli vtedy čeliť záujemcom o fotografie či podpisy z radov iných športovcov. Nadal sa svojho času vyjadril, že byť súčasťou života športovcov v olympijskej dedine je neoddeliteľná súčasť hier a dokonca jeden z hlavných motívov.

 

Medzičasom sa však objavila správa, že Nadal bude v Riu bývať u priateľa, na čo organizátori zareagovali tézou o zvýšenom stupni ochrany pre športovcov bývajúcich mimo priestorov oficiálnej olympijskej dediny. "Týchto športovcov musíme zahrnúť do našich plánov na špeciálnu ochranu," povedal bezpečnostný manažér Andrei Rodrigues.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona