Murdoch odletel do USA, komika Marblesa obvinili

NETKY.SK • 21 Júl 2011, 07:28 • 2 min
Murdoch odletel do USA, komika Marblesa obvinili

Murdoch odletel do USA, komika Marblesa obvinili - Politika Americko-austrálsky mediálny magnát Rupert Murdoch odletel z Londýna po tom, ako vypovedal pred výborom britského parlamentu, ktorý vyšetruje škandál okolo prenikania Murdochovho týždenníka News

slovakia

left justify in out

img

Americko-austrálsky mediálny magnát Rupert Murdoch odletel z Londýna po tom, ako vypovedal pred výborom britského parlamentu, ktorý vyšetruje škandál okolo prenikania Murdochovho týždenníka News of the World do mobilných telefónov množstva ľudí.
      Murdochov odchod dnes oznámila jeho spoločnosť News International, ktorá riadi všetky jeho médiá v Británii. Podľa britskej spravodajskej stanice BBC smeruje 80-ročný Murdoch do Spojených štátov.
      Magnát pricestoval do Londýna 10. júla, aby riadil reakciu svojej spoločnosti na celý škandál. Ten totiž silne otriasol politickou a mediálnou elitou krajiny.
      Murdoch v utorok vypovedal pre parlamentným výborom pre kultúru, médiá a šport spolu so svojím synom Jamesom, ktorý riadi časť otcovej spoločnosti News Corporation pre Európu a Áziu. Vypočúvanie mužov trvalo takmer tri hodiny. Magnát uviedol, že je to najponižujúcejší deň v jeho živote, a poprel osobnú zodpovednosť za škandál okolo hackerských útokov týždenníka na mobilné telefóny ľudí. Murdoch starší vyhlásil, že News of the World - ktorý medzitým zatvoril - tvorí iba jedno percento z jeho spoločnosti News Corporation. Magnát dodal, že z tohto dôvodu nebol v kontakte s News of the World a "nevedel, čo sa tam deje".
      Vypočúvanie Murdochovcov bolo v utorok na 15 minút prerušené, keď na 80-ročného magnáta zaútočil v miestnosti protestujúci muž "tortou" z bielej peny na holenie. Médiá identifikovali narušiteľa ako britského aktivistu a komika Jonnieho Marblesa. Muž nespôsobil Murdochovi žiadne zranenia, iba mu sako pofŕkal penou. Útočníka polícia na mieste zadržala a nasadila mu putá.
      Muž je obvinený z narušovania verejného poriadku. Podľa obvinenia svojím správaním obťažoval a spôsobil poplach a ťažkosti. Ide o 26-ročného Jonathana Maya-Bowlesa z anglického Windsoru. Prepustili ho na kauciu a pred sudcu sa má postaviť 29. júla.
      May-Bowles sa označuje sa aktivistu a komika a vystupuje pod menom Jonnie Marbles. V utorok neskoro večer mu pozastavili členstvo v Labouristickej strane.
      Rupert Murdoch zostal počas incidentu aj po ňom pokojný, jeho syna však nahneval, pretože ochranka Dolnej snemovne britského parlamentu nedokázala ochrániť jeho otca.
Zdroj: TASR/Associated Press, BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies