Múr v Calais, ktorý má migrantom brániť v naskakovaní do kamiónov, je dokončený

NETKY.SK • 13 December 2016, 12:03 • 2 min
Múr v Calais, ktorý má migrantom brániť v naskakovaní do kamiónov, je dokončený

CALAIS - Vo francúzskom prístavnom meste Calais dokončili v pondelok výstavbu jeden kilometer dlhej a štyri metre vysokej bariéry, ktorá má zabrániť migrantom, aby v snahe dostať sa do Británie ilegálne vnikali do kamiónových prívesov.

slovakia

left justify in out

<>

Vybudovaný múr, ktorému niektoré médiá dávajú aj prívlastok "veľký calaiský", sa tiahne pozdĺž oboch strán úseku diaľnice, kadiaľ prechádzajú kamióny pred nalodením na trajekty. Existuje zámer, že z estetických dôvodov bariéru časom pokryje zelený porast.

 

 

 

Výstavbu bariéry financovala Británia - šlo o sumu 2,7 milióna eur.

 

Mnohí migranti, ktorí sa dostanú do Calais na pobreží Lamanšského prielivu, sa snažia dostať do Británie tak, že naskakujú na kamióny smerujúce k prístavisku trajektov alebo na vlaky vchádzajúce do podmorského tunela. Samotný prístav v Calais už dávnejšie chráni vysoký plot s ostnatým drôtom.

 

Väčšina migrantov, ktorí sa pokúšali dostať do Británie, žila v tábore Džungľa postavenom ilegálne na okraji Calais. Francúzske úrady však toto táborisko koncom októbra zlikvidovali a jeho obyvateľov porozvážali do prijímacích centier v rôznych častiach Francúzska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies