Mun Če-in a Kim Čong-un sa stretnú v septembri v Pchjongjangu

NETKY.SK • 13 August 2018, 09:23 • 2 min
Mun Če-in a Kim Čong-un sa stretnú v septembri v Pchjongjangu

SOUL - Tretí summit severokórejského vodcu Kim Čong-una a juhokórejského prezidenta Mun Če-ina sa uskutoční v septembri v Pchjongjangu.

slovakia

left justify in out

V pondelok sa na tom dohodli zástupcovia oboch krajín počas takmer dvojhodinových rokovaní. V spoločnom vyhlásení však bližšie detaily, vrátane konkrétneho dátumu, neuviedli.

 

Predseda Výboru pre mierové zjednotenie Kórey Ri Son-kwon, ktorý viedol delegáciu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR), novinárom po stretnutí povedal, že sa obe strany dohodli na konkrétnom septembrovom dátume, ale odmietol povedať v akom s tým, že chce "aby si nad tým novinári lámali hlavu". Juhokórejský minister pre zjednotenie Čo Mjong-kjon o rozhovoroch so Severom oboznámi novinárov neskôr počas pondelka.

Zástupcovia Severnej a Južnej Kórey rokovali v budove kontrolovanej KĽDR v pohraničnej obci Pchanmundžom o spôsoboch, ako zrealizovať dohody uzavreté počas predchádzajúcich summitov. Okrem Čo Mjong-kjona bol v juhokórejskej delegácii napríklad aj prezidentov poradca pre severokórejské jadrové záležitosti, Sever zase vyslal aj predstaviteľov dohliadajúcich na ekonomickú spoluprácu oboch Kóreí.

Kim a Mun absolvovali prvý summit v apríli. Druhý raz sa stretli na menej formálnych rokovaniach v máji.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies