Mumford & Sons vydajú minialbum Johannesburg

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 13:51 • 2 min
Mumford & Sons vydajú minialbum Johannesburg

BRATISLAVA - Anglická folk-rocková kapela Mumford & Sons oznámila, že 17. júna vydá minialbum s názvom Johannesburg, ktorý nahrali v rovnomennom meste počas turné po Juhoafrickej republike.

slovakia

left justify in out

To absolvovali v januári a februári. Na novinke sa bude nachádzať päť skladieb, na ktorých sa podieľali aj senegalský hudobník Baaba Maal, juhoafrická skupina Beatenberg a anglicko-malawijský projekt The Very Best. Mumford & Sons z nahrávky zatiaľ predstavili úvodnú pieseň There Will Be Time.


Kapela Mumford & Sons vznikla v roku 2007 v Londýne. Prvý album Sigh No More vydali v roku 2009 a len v USA z neho predali viac ako tri milióny kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom. Na jeho úspech nadviazali nahrávkou Babel (2012), s ktorou dobyli britský i americký rebríček a získali za ňu cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. Toto ocenenie im udelili aj v kategórii Najlepší hudobný film za snímku Big Easy Express (2012). Vlani v máji vydali tretí album Wilder Mind, s ktorým taktiež dobyli britský i americký rebríček. Na konte majú okrem iného tiež štyri Billboard Music Awards, dve BRIT Awards, Ivor Novello Award či Juno Award. Mumford & Sons vystúpia v rámci aktuálneho turné 19. mája vo viedenskej Stadthalle a o deň neskôr v pražskej O2 Aréne.

Tracklist minialbumu Mumford & Sons - Johannesburg:
01 There Will Be Time f. Baaba Maal
02 Wona f. Baaba Maal, The Very Best & Beatenberg
03 Fool You've Landed f. The Very Best & Beatenberg
04 Ngamila f. Baaba Maal & The Very Best
05 Si Tu Veux f. Baaba Maal & The Very Best

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies