Mumford & Sons radi hovoria, že sa rozpadli

NETKY.SK • 21 Február 2014, 08:42 • 2 min
Mumford & Sons radi hovoria, že sa rozpadli

BRATISLAVA - Marcus Mumford, frontman britskej folk-rockovej skupiny Mumford & Sons, rád necháva ľudí, aby si mysleli, že sa kapela rozpadla. Je to podľa neho skvelý spôsob ako sa v roku 2015 vrátiť s novým turné. Členovia kapely oznámili, že si na istý čas dajú pauzu od hudby krátko pred minuloročným koncertom v Kansase, kde ukončili turné k druhému albumu Babel (2012).

slovakia

left justify in out

"V dohľadnom čase neplánujeme ako kapela žiadne aktivity. Nevieme ako dlho bude táto pauza trvať. Vieme len to, že chceme mať voľno a užívať si ho. Máme pocit, akoby to bol posledný školský týždeň pred prázdninami. Budeme jednoducho oddychovať. Doteraz sme nemali príliš veľa času na naše súkromné životy a na ostatných ľudí. Práve preto túto pauzu potrebujeme," uviedol vtedy v rozhovore pre magazín Rolling Stone klávesák Ben Lovett. 
"Bolo celkom pekné pár mesiacov oddychovať. Každý sa pýta, či sme sa ako kapela rozpadli, čo milujem, takže odpovedám 'áno', pretože potom môžeme na budúci rok usporiadať turné, s ktorým sa vrátime na scénu!" vysvetlil Mumford. 

Skupina Mumford & Sons vznikla v roku 2007 a zásluhou prvého albumu Sigh No More (2009) a skladieb ako Little Lion Man, Winter Winds alebo The Cave získala tri Billboard Music Awards, jednu Brit Award, jednu Q Award a šesť nominácií na Grammy. Z tejto štúdiovky predala skupina len v USA viac ako 2,4 milióna kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom hneď po Born This Way (2011) od Lady Gaga a 21 (2011) od Adele. Na jeho úspech nadviazali spomínanou nahrávkou Babel, s ktorou dobyli britský i americký albumový rebríček a vo februári minulého roka za ňu získali cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. Frontman kapely nedávno v spolupráci s Justinom Timberlakeom prispel na soundtrack k filmu Vnútri Llewyna Davisa (2013). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies