Mumford & Sons ponúknu koncertný film

NETKY.SK • 4 Október 2016, 08:16 • 2 min
Mumford & Sons ponúknu koncertný film

LONDÝN - Anglická folk-rocková kapela Mumford & Sons ponúkne koncertný film Live From South Africa: Dust And Thunder.

slovakia

left justify in out

Snímku začnú premietať 8. novembra vo vybraných kinách po celom svete. Ide o záznam koncertu formácie z Pretórie v Juhoafrickej republike, na ktorom sa zúčastnilo 50-tisíc ľudí. Ako hosť vystúpil spevák Baaba Maal. "Bolo to jedno z najúžasnejších vystúpení, aké sme odohrali v rámci turné Wilder Mind. Bol to tiež náš prvý koncert v Juhoafrickej republike a nikdy predtým sme nezažili také privítanie. Táto show pre kapelu znamená naozaj veľmi veľa," uviedli muzikanti v oficiálnom vyhlásení.


Kapela Mumford & Sons vznikla v roku 2007 v Londýne. Prvý album Sigh No More vydali v roku 2009 a len v USA z neho predali viac ako tri milióny kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom. Na jeho úspech nadviazali nahrávkou Babel (2012), s ktorou dobyli UK Chart i americký rebríček Billboard 200 a získali za ňu cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. Toto ocenenie im udelili aj v kategórii Najlepší hudobný film za snímku Big Easy Express (2012). Vlani v máji vydali tretí album Wilder Mind, s ktorým taktiež dobyli britský i americký rebríček. V júni sa do predaja dostal minialbum Johannesburg, ktorý formácia nahrala počas turné po Juhoafrickej republike. Na konte majú okrem iného tiež štyri Billboard Music Awards, dve BRIT Awards, Ivor Novello Award či Juno Award.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies