Mumford & Sons sa v Billboarde vyrovnali The Beatles

NETKY.SK • 7 Október 2012, 18:57 • 2 min
Mumford & Sons sa v Billboarde vyrovnali The Beatles

Mumford & Sons sa v Billboarde vyrovnali The Beatles

slovakia

left justify in out

img

Britská folk-rocková formácia Mumford & Sons dosiahla v americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100 výsledok, o ktorý sa naposledy postarala legendárna skupina The Beatles. V aktuálnom vydaní rebríčka má totiž v top 100 až šesť skladieb, čo sa naposledy podarilo práve slávnej štvorici z Liverpoolu. Mumford & Sons majú na 57. mieste singel I Will Wait, na 60. priečke pieseň Babel, na 85. mieste Lover's Eyes, o priečku nižšie Whispers in the Dark, na 92. pozícii Holland Road a na 94. mieste Ghosts That We Knew. Všetky tieto skladby pochádzajú z ich aktuálneho albumu Babel (2012), z ktorého počas debutového týždňa predali v USA 600-tisíc kópií, čo je tohtoročný rekord.
   Predtým mali šesť skladieb v top 100 iba The Beatles, a to v septembri 1964. V rebríčku vtedy bodovali ich skladby A Hard Day's Night (12. miesto), And I Love Her (28.), Matchbox (32.), Slow Down (43.), If I Fell (55.) a Ringo's Theme (57.). Pre "chrobákov" to ale ani zďaleka nebol rekordný zápis. O ten sa postarali o pár mesiacov skôr, keď v apríli 1964 mali v rebríčku Billboard Hot 100 naraz až 14 skladieb. 
   Skupina Mumford & Sons získala zásluhou prvého albumu Sigh No More (2009) a skladieb ako Little Lion Man, Winter Winds alebo The Cave tri Billboard Music Awards, jednu Brit Award, jednu Q Award a bola šesťkrát nominovaná na Grammy. Z tejto štúdiovky predala len v USA viac ako 2,4 milióna kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom, hneď po Born This Way (2011) od Lady Gaga a 21 (2011) od Adele. Na jeho úspech nadviazali druhou štúdiovkou Babel, ktorá vyšla 21. septembra. Kapelu tvoria Ben Lovett, Country Winston Marshall, Ted Dwane a Marcus Mumford, ktorý sa v apríli v anglickom Somersete oženil so známou herečkou Carey Mulligan. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies