Müller si s Fragile výborne rozumie, v spolupráci chce pokračovať

NETKY.SK • 16 November 2014, 15:23 • 2 min
Müller si s Fragile výborne rozumie, v spolupráci chce pokračovať

ŠTRBSKÉ PLESO - Na Štrbskom Plese si mohli milovníci hudby užiť koncert skupiny Fragile so spevákom Richardom Müllerom.

slovakia

left justify in out

„Máme za sebou v tomto zložení už 35 koncertov, všade prišlo veľa ľudí, boli to vynikajúce koncerty, nejaké štyri vystúpenia nás ešte čakajú. Kolektívna spoluúčasť všetkých členov Fragile je veľmi dobrá, my si výborne rozumieme, čo trošku zaváňa idealizmom, ale je to realita,“ zhodnotil spoluprácu Müller.
      

Piesne tohto známeho slovenského interpreta, ktoré sa špeciálne prerobili do podoby bez akýchkoľvek hudobných nástrojov, vyberal šéf skupiny Fragile Braňo Kostka. „Ja som mu len dal nejaké návrhy, ale on to má v ušiach, vie posúdiť, ako to bude asi vyzerať po zvukovej stránke,“ dodal Müller s tým, že takmer každá pieseň z jeho repertoáru sa dá zahrať aj so skupinou Fragile. V tomto s ním súhlasí aj Braňo Kostka, naaranžovať celé vystúpenie si však podľa neho vyžaduje veľké množstvo času. „Niektoré skladby je jednoduchšie nacvičiť, iné sú ťažšie, závisí to však od toho, ako tú skladbu uchopíte, či vystihnete jej podstatu a esenciu, a to sa myslím dá s takýmto súborom. Disponujeme totiž ústnymi bicími, vokálnou basou a tá zvukovosť nie je príliš obmedzená. Vieme vygenerovať silný zvuk, takže každá skladba sa nejako dá spraviť,“ objasnil Kostka. Snažili sa však na spoločné turné vybrať skladby, ktoré najlepšie vyznejú v takomto prevedení. 
      

Obaja majú veľmi pozitívny vzťah k Vysokým Tatrám a radi sa sem vracajú. „V Tatrách sa vždy cítim vynikajúco, lebo je to najkrajšie mesto, ktoré na svete poznám. Boli sme sa aj prejsť okolo jazera. Mám tu krásne spomienky na detstvo, chodili sme sem na dovolenku s rodičmi,“ priblížil svoj vzťah k najmenším veľhorám Müller. Kostka vníma aj kalamitu, ktorá sa tu stala nedávno, verí však, že sa príroda vzchopí čo najskôr. „Začína u mňa to štádium, že si čoraz viac vážim tú prírodu. Je to strašne príjemné ísť na túru, lebo na tej prechádzke človek stretne fantastických ľudí, kde sa všetci zdravia ako na dedine. Ja som človek z dediny, takže je to pre mňa príjemný návrat do detstva,“ konštatoval Kostka.
      

Müllera čakajú okrem vystúpení s Fragile ešte aj špeciálne rockové koncerty s jeho kapelou, v ktorej bude hosťom Andrej Šeban. „To bude pre mňa veľký zážitok,“ zdôraznil spevák, ktorý má už za sebou v spolupráci so skupinou Fragile dve CD, Hlasy 1 a Hlasy 2. Zatiaľ však nevedel povedať, či budú chystať aj ďalší diel. „V najbližšom čase určite nie, v každom prípade by som s týmto zoskupením ešte rád spolupracoval,“ zdôraznil Müller. 
      

Vokálna skupina Fragile a Richard Müller odohrali v sobotu (15. 11.) koncert v hoteli Kempinski High Tatras, pred mesiacom sem zavítal aj Meky Žbirka. Tento rok však na hostí čaká ešte jeden koncert, v decembri sem zavíta zahraničná kapela Morcheeba. „Veľmi sa tešíme na tento koncert prvého medzinárodného interpreta tu u nás. Verím, že to bude pekný záver našich tohtoročných koncertov,“ uzavrela riaditeľka hotela Kathrin Noll.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies