Müller mužom 100. nemeckého zápasu na MS: Bolo to úžasné

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 09:27 • 2 min
Müller mužom 100. nemeckého zápasu na MS: Bolo to úžasné

SALVADOR - Prvým futbalistom, ktorý dosiahol na tohtoročných MS v Brazílii hetrik, sa stal Thomas Müller. Jeden z lídrov nemeckej ofenzívy "zničil" v otváracom dueli G-skupiny Portugalsko tromi gólmi a víťazstvo v jubilejnom 100. zápase "Nationalelf" na svetových šampionátoch tak malo o to krajšiu príchuť. Okrem gólových momentov bol navyše obeťou ataku od stopéra Pepeho, ktorý uvidel za úder hlavou červenú kartu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný hráč Bayernu Mníchov mal prsty takmer vo všetkom dôležitom. Najskôr naštartoval Nemcov premenenou penaltou, následne v 37. minúte inkasoval po súboji s Pepem jemný úder hlavou od portugalského stopéra. Tomu sa "začervenalo" pred očami a v presilovke dorazil Müller súpera ďalšími dvoma gólmi. "Streliť tri góly v našom otváracom stretnutí na šampionáte proti takému súperovi, to bolo úžasné," neskrýval Nemec radosť po zápase.

 

Pre výber trénera Joachima Löwa mal skalp Portugalska v zostave s elitným kanonierom Cristianom Ronaldom špecifickú príchuť. Nemecko, ako prvý tím v histórii, odohralo v rámci svetových šampionátov už sto zápasov. Mužom toho jubilejného sa stal práve Thomas Müller. "Nastúpili sme do stretnutia skutočne veľmi dobre. Vytvorili sme si šance a do polčasu viedli 2:0. Je obrovskou výhodou do ďalšieho priebehu zápasu vytvoriť si v takomto teple takýto náskok," dodal pre vysielanie nemeckej televízie.

 

Práve Müller sa snažil v 37. minúte obrať o loptu Pepeho, ktorý si ju zakryl a v súboji nekontrolovane udrel rukou protihráča do tváre. Ten si po páde sadol na trávnik a inkasoval od Portugalčana úder hlavou. To bol Pepeho posledný moment v stretnutí. "Cítil som úder, ale skutočne nie som si istý, čo sa potom stalo," opísal Müller inkriminovaný moment.

 

Nemci spravili dôležitý krok na ceste do osemfinále. Najbližšie sa na turnaji predstavia v sobotu 21. júna, keď o 21.00 SELČ nastúpia vo Fortaleze proti Ghane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona