Muhammadovi Alimu vzdala hold Louisvillská univerzita

NETKY.SK • 18 September 2015, 11:40 • 2 min
Muhammadovi Alimu vzdala hold Louisvillská univerzita

LOUISVILLE - Louisvillská univerzita si vo štvrtok uctila slávneho rodáka, bývalého boxera Muhammada Aliho. Jednej z najväčších postáv amerického športu a histórie boxu vôbec, trojnásobnému profesionálnemu majstrovi sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii, udelili Grawemeyer Spirit Award za inšpiratívne činy a úsilie o pozitívne zmeny vo svete. Sedemdesiattriročný Ali sa osobne zúčastnil na slávnostnej ceremónii spolu s manželkou Lonnie.

slovakia

left justify in out

Udeľovanie cien pomenovaných po filantropovi Charlesovi Grawemeyerovi má 30-ročnú tradíciu, doteraz zahŕňalo päť oblastí: komponovanie hudby, vzdelávanie, náboženstvo, psychológiu a myšlienky, ktoré môžu zlepšiť život na Zemi (v roku 1994 bol laureátom bývalý prezident Sovietskeho zväzu Michail Gorbačov). Kategória vyzdvihujúca ducha jednotlivca mala svoju premiéru.

 

"Preberanie tejto ceny nám pripomína, že Muhammadov životný príbeh stále inšpiruje ľudí z rôznych generácií, aby objavovali vlastnú cestu k uplatneniu a aby svoj talent a úspech zúročili aj v prospech spoločnosti na celom svete," povedala Aliho manželka. Laureát zavítal aj na zápas univerzitnej súťaže v americkom futbale, kde nadšení diváci skandovali jeho meno.

 

Muhammad Ali, pôvodným menom Cassius Clay, je olympijský víťaz z Ríma 1960. Mimoriadne úspešnú kariéru profesionálneho boxera ukončil v roku 1981, angažoval sa v sociálnej sfére. Už dlhší čas sú jeho vystúpenia na verejnosti obmedzené pre boj s Parkinsonovou chorobou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies