Mugabeho slová o korupcii urazili Nigériu

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 13:36 • 2 min
Mugabeho slová o korupcii urazili Nigériu

HARARE - Nigérijská vláda v piatok potvrdila predvolanie zimbabwianskeho veľvyslanca pre marcové výroky prezidenta Roberta Mugabeho narážajúceho na vysokú mieru korupcie v krajine.

slovakia

left justify in out

Kontroverzný líder sa počas oficiálnej oslavy svojich 90. narodenín na margo situácie v Zimbabwe spýtal, či "už sme v Nigérii, kde musíte siahnuť do svojej peňaženky, ak chcete niečo vybaviť." Nigéria označila jeho slová za "hanlivé a ponižujúce". Podľa vlády totiž nielen že "neodrážajú realitu v našej krajine, no navyše prichádzajú od úradujúceho prezidenta bratskej krajiny, čo je nedôstojné a najviac urážlivé".

 

Podľa hodnotenia organizácie Transparency International z roku 2013 je miera korupcie v Zimbabwe vyššia ako v Nigérii. Obe krajiny sa však ocitli na chvoste rebríčka pozostávajúceho zo 175 krajín - kým Zimbabwe skončilo na 157. mieste, Nigéria dopadla o 13 miest lepšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona