Muchu učí angličtinu Škrtelov učiteľ, Raúla nemecké slovíčka Jendrišek

NETKY.SK • 9 August 2010, 13:12 • 2 min
Muchu učí angličtinu Škrtelov učiteľ, Raúla nemecké slovíčka Jendrišek

Muchu učí angličtinu Škrtelov učiteľ, Raúla nemecké slovíčka Jendrišek

slovakia

left justify in out

Aklimatizácia slovenskej brankárskej jednotky Jána Muchu po prestupe z Legie Varšava do FC Everton prebieha na jednotku. Mucha cíti v klube aj od fanúšikov podporu z každej strany, navyše mu pomohol reprezentačný spoluhráč, hoci v meste rival z konkurenčného FC Liverpool, Martin Škrtel.
"Nekomunikujem ešte plynule, len takou lámanou angličtinou, ale rozumieme si. Každý deň sa intenzívne učím, ide mi to, učiteľa mám toho istého ako mal Škrťo, nie je to až také zlé, dohovoríme sa," s úsmevom opísal výučbu angličtiny 27-ročný Mucha, ktorý našiel podporu aj v kabíne FC: "Chalani sú super, pomáhajú, ako sa dá. Aj Tim Howard, môj konkurent v bráne, je úplne v pohode."
Už o týždeň štartuje Premiership, Everton v sobotu 14. augusta čaká zápas na ihrisku Blackburnu. Šance, že by mohol nastúpiť v základnej zostave ale Mucha nevedel odhadnúť. "Uvidíme. Bojujem o svoje miesto. Trénujem len 10 dní po návrate z dovolenky, tá príprava po majstrovstvách sveta je veľmi krátka. Zatiaľ sa cítim dobre, robím si svoju robotu, budem sa snažiť ukázať, čo vo mne je. Zatiaľ je to v pohode," povedal účastník MS 2010 v JAR.
Adaptovať na nové prostredie sa musí v novom pôsobisku aj Erik Jendrišek, ktorý vymenil dres 1. FC Kaiserslautern za Schalke 04. Navyše, po neskoršom naskočení do prípravy po návrate z úspešných MS v JAR, kde Slovensko postúpilo do osemfinále, musí doháňať najmä fyzické resty: "Ide to strašne rýchlo. Ešte nedávno sme sa vrátili z Afriky a už sa pripravujeme na ďalšiu kvalifikáciu," povedal pre TASR kanonier, ktorý si napríklad ešte v Gelsenkirchene musí vybaviť bývanie: "Aklimatizácia ešte chvíľku potrvá. Stále bývam v hoteli, musím si teda vyriešiť bývanie a podobné detaily. Čo sa týka športovej stránky, stále mám aj nejaké fyzické resty, keďže som sa zapojil do prípravy po majstrovstvách neskôr. Ale tréner mi aj tu dá určite poriadne zabrať."
V celom Nemecku, a najmä v Gelsenkirchene, pútal obrovskú pozornosť príchod bývalého španielskeho reprezentanta Raúla Gonzálesa z Realu Madrid. Podľa Jendriška je trojnásobný víťaz Ligy majstrov a majiteľ veľkého počtu ďalších trofejí skromný profesionál, pripravený urobiť všetko, aby do tímu zapadol. A v tom mu pomáha aj Slovák, ktorý ho učí nemeckým slovám: "Komunikujem s ním v angličtine. Stále sa ma pýta na nejaké slovíčka, ako sa povedia po nemecky. Správa sa úplne normálne, vidno, že strašne chce zapadnúť do tímu. To nebýva u takých hviezd zvyčajné," skonštatoval Jendrišek, ktorý si uvedomuje, že sa príchodom španielskej hviezdy jeho šanca dostať sa do základu skomplikovala. "Sťažila sa mi situácia, ale je to výzva, nie každý deň sa naskytne šanca učiť sa od Raúla, od takého majstra," optimisticky uzavrel 23-ročný útočník.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona