Mucha trénuje s Evertonom, teší sa na reprezentáciu

NETKY.SK • 8 August 2013, 10:06 • 2 min
Mucha trénuje s Evertonom, teší sa na reprezentáciu

LIVERPOOL - Futbalový brankár Ján Mucha, ktorý sa po necelom roku vracia do slovenskej reprezentácie, momentálne trénuje v Anglicku s Evertonom. U svojho bývalého zamestnávateľa sa od minulého piatka pripravuje s B-mužstvom.

slovakia

left justify in out

Mucha je už hráčom ruského tímu Krídla Sovietov Samara, jeho angažmán však ešte nie je administratívne dotiahnutý. Rodák z Belej nad Cirochou pri Snine sa bude s rezervou Evertonu pripravovať až do odchodu na reprezentačný zraz. "S tímom mám veľmi dobrý vzťah, preto nemali žiadny problém s tým, že s nimi budem trénovať. A-mužstvo je teraz v Amerike, takže chodím na tréningy s béčkom. Je super, že mi umožnili zostať v tréningovom procese až do zrazu. V sobotu letím na Slovensko a v nedeľu sa budem hlásiť v Senci,“ povedal v rozhovore pre štvrtkové vydanie denníka Šport Mucha.

Prostredie v Samare už spoznal, ale zatiaľ za Krídla Sovietov nemôže chytať. Jeho prestup musí skompletizovať Ruská futbalová únia. "Malo by sa tak stať v najbližších dňoch, takže po reprezentačnej prestávke by som si už mohol odkrútiť debut za Krídla Sovietov. Vedel som, že klub má určité problémy s Ruskou futbalovou úniou, ale ako som povedal, čoskoro by to malo byť vyriešené. Na potvrdenie prestupu čaká napríklad aj ruský reprezentant Igor Semšov, ktorý prišiel z Dinama Moskva. Pre mňa to až takú veľkú rolu nehralo, bolo dobré, že som sa mohol spoznať s mužstvom a poriadne začleniť do tréningového procesu. Aj tak by som nemohol hneď chytať. Navyše, Bielorus Veremko odviedol v bránke dobrú robotu, hoci zatiaľ máme zo štyroch zápasov len dva body. Verím, že po reprezentačnej prestávke sa to zlepší,“ uviedol pre Šport Mucha. 

Vlani v septembri po zápase v Litve sa 30-ročný brankár dočasne vzdal reprezentácie, keďže mu chýbala zápasová prax. Nový tréner národného tímu SR Ján Kozák ho teraz povolal na stretnutie s Rumunskom a Mucha nomináciu neodmietol. "Pred viac ako týždňom mi zavolal pán Kozák. Rozprávali sme sa asi 15 minút a bola z toho pozvánka do reprezentácie. Bola to normálna konverzácia a ja som mal z nej fantastický pocit. Hoci som trénera Kozáka dovtedy nepoznal, vycítil som, že je to rozumný človek, ktorý presne vie, čo chce. Veľmi rýchlo sme sa dohodli, hoci pred necelým rokom som povedal, že by som sa chcel vrátiť až vtedy, keď budem chytávať v klube. On mi vysvetlil, že ma chce vidieť skôr, no nerobil žiadny nátlak. Povedal, že pochopí aj to, ak sa rozhodnem pre neskorší návrat. Napokon som však prikývol a odvetil, že prídem veľmi rád. Na zraz sa teším, cítim, že tréner má svoju koncepciu," dodal pre Šport Ján Mucha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies