Mucha si zaspomínal a porozprával koho najviac obdivoval

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 16:15 • 2 min
Mucha si zaspomínal a porozprával koho najviac obdivoval

BRATISLAVA - Tridsaťšesťročný rodák z Belej nad Cirochou na konci uplynulého roka chytal za škótsky Hamilton Academical. Bývalý brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha prezradil, že spomedzi všetkých gólmanov vždy najviac obdivoval Dána Petra Schmeichela.

slovakia

left justify in out

"Bol to môj vzor po športovej stránke, aj čo sa týka životného štýlu. Veľkú časť kariéry zabraňoval gólom v bránke anglického Manchestru United. Získal nespočetné množstvo trofejí," vyhlásil Mucha na srbskom webe mozzartsport.com.

Momentálne je bez klubovej príslušnosti, no zamestnáva ho pôsobenie na poste prezidenta Únie futbalových profesionálov (ÚFP). Mucha priznal, že futbal ho v detstve opantal natoľko, že na iné športy nemal ani pomyslenie.

 

"Môj otec bol futbalový brankár na amatérskej úrovni. Vzal ma na môj prvý tréning a postavil medzi tri žrde, kde som vydržal až do konca kariéry. S futbalom som začal veľmi skoro, mal som len šesť rokov, takže nebol čas na iné športy," doplnil Mucha.

V reprezentácii odchytal dovedna 46 stretnutí, zúčastnil sa na MS 2010 v JAR aj ME 2016 vo Francúzsku. Zo všetkých zápasov mu v pamäti najviac zostal duel na juhoafrickom šampionáte proti vtedajším majstrom sveta Talianom (3:2). "Môj životný zápas bol v drese slovenskej reprezentácie proti Taliansku na 'mundiale' 2010. Po víťazstve 3:2 sme postúpili do osemfinále, v ktorom sme podľahli Holanďanom," poznamenal.

Bývalý hráč anglického FC Everton, bratislavských tímov Inter a Slovan či ruského mužstva Krídla Sovietov Samara podotkol, že najviac fandí dvom značkám: "Milujem iba dva kluby - Legiu Varšava, kde som strávil päť rokov, a Real Madrid."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona