Mucha na hosťovanie zo Samary do Arsenalu Tula

NETKY.SK • 15 Január 2015, 12:15 • 2 min
Mucha na hosťovanie zo Samary do Arsenalu Tula

MOSKVA - Slovenský futbalový reprezentant a brankár druholigového ruského tímu Krídla Sovietov Samara Ján Mucha bude do konca sezóny hosťovať v klube miestnej najvyššej súťaže Arsenal Tula, v ktorom pôsobí bývalý hráč Senice, Žiliny či Dubnice Lukáš Tesák. Informáciu priniesol web Samary.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, mohli by sme jeho služby využívať v pohárových dueloch a prípadnej baráži, kde pravidlá o počte legionárov nie sú natoľko tvrdé. Za momentálnych okolností je však priveľkým luxusom držať si väčšinu sezóny zahraničného hráča na lavičke," vysvetlil generálny riaditeľ Krídel Sovietov Vitalij Šaškov. 

 

"Vo FNL je striktný limit na počet cudzincov, takže som nemal sústavnú šancu dostať sa na trávnik. Účinkovanie v reprezentácii Slovenska si však žiada zápasovú prax. Zmena môjho pôsobiska je riešením v prospech všetkých strán," skonštatoval Mucha a dodal: "Nádejam sa, že moja spolupráca so Samarou ešte bude mať pokračovanie. Nehovoríme si zbohom, môžem sa vrátiť. Budem Krídla sledovať a držať im palce. Azda Samare vyjde zvyšok sezóny. Ja sa momentálne už koncentrujem na pomoc môjmu novému mužstvu." 

 

Tridsaťdvaročný rodák z Belej nad Cirochou (nar. 5. decembra 1982) podpísal v júli 2013 s Krídlami Sovietov zmluvu na dva roky. Bývalý gólman Interu Bratislava, Žiliny, Humenného, poľskej Legie Varšava a anglického Evertonu Mucha, ktorý si obliekol najcennejší dres 42-krát, nastúpil v ročníku 2014/2015 iba dva razy v Ruskom pohári, v lige nedostal príležitosť. 

 

Mužstvo Krídla Sovietov Samara figuruje po 21. kole na 4. mieste tabuľky druhej ruskej ligy so ziskom 38 bodov a sedembodovým odstupom na lídra Anži Machačkala. Tím Arsenal Tula je v ruskej Premier League v konkurencii šestnástich mužstiev po 17. kole momentálne na zostupovom predposlednom 15. mieste s 11 bodmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies