Mučenie a sexuálne zneužívanie odsúdených vo väzenskej nemocnici v meste Saratov! Prelink na videá nájdete v článku

NETKY.SK • 7 Október 2021, 10:08 • 2 min
Mučenie a sexuálne zneužívanie odsúdených vo väzenskej nemocnici v meste Saratov! Prelink na videá nájdete v článku

Ruské úrady začali vyšetrovanie v reakcii na uniknuté videozáznamy zachytávajúce mučenie a sexuálne zneužívanie odsúdených vo väzenskej nemocnici v meste Saratov. Zo zverejnených záznamov vás zamrazí!

slovakia

left justify in out

Rusko kvôli obvineniam zo sexuálneho zneužívania prepustilo 5 predstaviteľov väznice.  K tomuto kroku došlo potom, čo skupina pre práva väzňov Gulagu.net zverejnila dokumenty, fotografie a videá, ktoré ukazujú nahlásené znásilnenie a mučenie väzňov v ošetrovni na liečbu tuberkulózy. Videá a materiály nájdete TU.

 

img

 

Federálna väzenská služba (FSIN) oznámila vyšetrovanie a odvolanie vedúceho ošetrovne Pavla Gatsenka a ďalších troch regionálnych väzenských úradníkov. FSIN uviedol, že z funkcie bol odvolaný aj vedúci jej saratovskej pobočky Alexej Fedotov pre „vážne chyby“.

 

„Systém mučenia bol a stále funguje,“ povedal pre agentúru Reuters zakladateľ Gulagu.net Vladimir Osechkin. Úrady „sa boja priznať si pravdu na verejnosti a pravda je strašná, pretože pravdou je, že ich špeciálne služby hromadne mučia ľudí“.

 

Prečítajte si: Reakcie na Ficove reči o Plačkovej, politikoch a drogách: Poslanec Fico sa zrejme zasekol v čase!

 

Kremeľ uviedol v utorok, že existujú dôvody na hĺbkové vyšetrovanie, ak sa ukáže, že zábery sú skutočné. 

 

 

Materiály budú odovzdané Vyšetrovaciemu výboru, ktorý vyšetruje závažné zločiny v Rusku. Výbor uviedol, že už zahájilo sedem vyšetrovaní trestných činov pre sexuálne útoky a zneužívanie právomocí predstaviteľov väznice. „Vyšetrovanie poskytne právne posúdenie konania (alebo nečinnosti) zamestnancov nápravného zariadenia,“ uvádza sa v ňom.

 

 

Osechkin uviedol, že zneužívanie prebieha už roky a úrady tieto správy predtým ignorovali. Dodal, že zneužívanie väzňov sa zvyčajne využíva ako prostriedok na vydieranie.

 

Ruský systém výkonu trestu je v posledných mesiacoch v centre pozornosti potom, čo uväznený protikremeľský aktivista Alexej Navalnyj upozornil na katastrofálne podmienky.

 

V marci zahájil hladovku s cieľom tlačiť na úrady, aby mu umožnili prístup k lekárom podľa vlastného výberu. Ruské zákony zakazujú zaobchádzanie s väzňami, ktoré by bolo možné považovať za „tvrdé“ alebo ktoré „znižuje ľudskú dôstojnosť“. Konanie väzenských úradníkov môže mať za následok až 10 rokov za mrežami.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies