Mubarakovi synovia majú vo švajčiarskych bankách milióny dolárov

NETKY.SK • 18 Október 2011, 01:52 • 2 min
Mubarakovi synovia majú vo švajčiarskych bankách milióny dolárov

Mubarakovi synovia majú vo švajčiarskych bankách milióny dolárov

slovakia

left justify in out

img

Dvaja synovia zosadeného egyptského prezidenta Husního Mubaraka majú podľa odhadov na účtoch vo švajčiarskych bankách 340 miliónov dolárov (246,25 milióna eur). Uviedol to dnes vysokopostavený predstaviteľ egyptského ministerstva spravodlivosti Ásim Guharí.
Úrady vyšetrujú, či sa jeden z Mubarakových synov, Alá, zúčastňoval na praní špinavých peňazí spolu s ostatnými predstaviteľmi bývalého autoritárskeho režimu. Mubarak a jeho synovia sú vo vlasti obvinení z korupcie, pripomenula agentúra AP.
Švajčiarsko už zmrazilo účty Mubaraka a jeho spolupracovníkov. Guharí uviedol, že väčšina peňazí na účtoch patrí exprezidentovým synom.
Egyptský generálny prokurátor zmrazil majetok bývalej prezidentskej rodiny 20. februára, po 18-dňovom ľudovom povstaní, ktorého výsledkom bolo zvrhnutie Mubaraka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies