Mubaraka obvinili aj zo sprenevery

NETKY.SK • 7 Február 2014, 16:11 • 2 min
Mubaraka obvinili aj zo sprenevery

KÁHIRA - Mubarakovi, ktorý v Egypte až do februára 2011 neohrozene vládol 30 rokov, pôvodne vymerali doživotný trest za krvavé potláčanie vzbury proti jeho režimu.

slovakia

left justify in out

Bývalý egyptský prezident Husní Mubarak bude pred súdom čeliť novým obvineniam zo sprenevery. Vo štvrtok to potvrdila káhirská prokuratúra. Mubarak, ktorý je od svojho augustového prepustenia z väzenia v nemocnici, je už teraz obvinený zo zabíjania demonštrantov a korupcie. Pôvodne ho odsúdili na doživotie, no nakoniec bol nariadený opakovaný proces. Ten ďalší vo veci najnovších obvinení sa začne 19. februára. Mubarakovci sa údajne mali dopustiť sprenevery v prepočte 15 miliónov dolárov vyčlenených na paláce.

Mubarakovi, ktorý v Egypte až do februára 2011 neohrozene vládol 30 rokov, pôvodne vymerali doživotný trest za krvavé potláčanie vzbury proti jeho režimu. To si začiatkom roka 2011 vyžiadalo približne 850 mŕtvych. V januári 2013 vyšší súd nariadil z dôvodu procesných pochybení zopakovanie procesu s exprezidentom ako aj bývalým ministrom vnútra Habíbom al-Ádlím, ktorý mal takisto stráviť zvyšok života za mrežami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies