Muambov stav sa pomaly zlepšuje, srdce bije už aj bez liekov

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 08:06 • 2 min
Muambov stav sa pomaly zlepšuje, srdce bije už aj bez liekov

Muambov stav sa pomaly zlepšuje, srdce bije už aj bez liekov - Futbal Zdravotný stav futbalového stredopoliara Fabrica Muambu z anglického klubu Bolton Wanderers sa pomaly zlepšuje a srdce mu bije už aj bez pomoci liekov. Africký legionár utrpel srdcový k

slovakia

left justify in out

img

Zdravotný stav futbalového stredopoliara Fabrica Muambu z anglického klubu Bolton Wanderers sa pomaly zlepšuje a srdce mu bije už aj bez pomoci liekov. Africký legionár utrpel srdcový kolaps priamo na ihrisku počas sobotňajšieho štvrťfinále Anglického pohára FA proti Tottenhamu Hotspur.
      Podľa informácií od vedenia Boltonu Muamba ovláda pohyb rúk aj dolných končatín, no súčasne správy uvádzajú, že dlhodobé predpovede zostávajú naďalej nejasné. Zlyhanie srdca u 23-ročného rodáka zo Zairu (pozn. dnešná Demokratická republika Kongo) vyvolalo opäť mohutnú diskusiu vo futbalovom svete.
      Muamba sa nekontrolovane zrútil na trávnik ešte v prvom polčase v blízkosti stredového kruhu bez toho, že by sa dostal do kontaktu s iným hráčom. Rozhodca Howard Webb po niekoľkých minútach od incidentu zápas za stavu 1:1 predčasne ukončil, neskôr sa oba tímy dohodli na jeho odklade. Po hráčovom kolapse použili lekári na jeho oživenie defibrilátor priamo na trávniku White Hart Lane.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies