Muamba varovným signálom, hráči Tottenhamu na srdcové testy

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 08:05 • 2 min
Muamba varovným signálom, hráči Tottenhamu na srdcové testy

Muamba varovným signálom, hráči Tottenhamu na srdcové testy - Futbal Futbalisti Tottenhamu Hotspur sa podrobia kardiologickým testom, aby tak predišli prípadnej nečakanej zástave srdca. Kohúti sa rozhodli pre tento krok po víkendovom zápase štvrťfinále An

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Tottenhamu Hotspur sa podrobia kardiologickým testom, aby tak predišli prípadnej nečakanej zástave srdca. "Kohúti" sa rozhodli pre tento krok po víkendovom zápase štvrťfinále Anglického pohára, v ktorom skolaboval Boltonu Wanderers Fabrice Muamba.
      Dvadsaťtriročný africký stredopoliar sa stále nachádza v kritickom stave a bojuje o život na jednotke intenzívnej starostlivosti. Srdce rodáka zo Zairu, dnešnej Demokratickej republiky Kongo, opäť obnovilo činnosť v sobotu večer. Verejnosť prakticky o jeho srdcových problémoch vôbec nevedela. 
      "Takéto srdcové zlyhania sú u mladých ľudí zriedkavé, vyskytujú sa u jedného z 50.000 ľudí," konštatuje športový kardiológ Sanjay Sharma. "Je to skutočne extrémne výnimočný prípad. Boli už u mňa na testoch dvaja hráči Tottenhamu a teraz ma o to požiadali všetci ich spoluhráči. To znamená, že vychádzame z histórie tykajúcej sa  srdcových symptómov, vrátane bolesti hrude počas fyzickej námahy alebo zadýchavanie sa už pri slabej záťaži a výpadky, ďalej sa pýtame na rodinnú históriu, pretože veľa z týchto problémov môžu spôsobiť dedičné srdcové chyby." 

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies