Muamba po kolapse stále v kritickom stave

NETKY.SK • 19 Marec 2012, 12:28 • 2 min
Muamba po kolapse stále v kritickom stave

Muamba po kolapse stále v kritickom stave - Futbal Futbalista anglického klubu Bolton Wanderers Fabrice Muamba sa dva dni po tom, čo v sobotňajšom štvrťfinále FA Cup-u proti Tottenhamu utrpel priamo na ihrisku zástavu srdca, nachádza v kritickom stave. V

slovakia

left justify in out

img

Futbalista anglického klubu Bolton Wanderers Fabrice Muamba sa dva dni po tom, čo v sobotňajšom štvrťfinále FA Cup-u proti Tottenhamu utrpel priamo na ihrisku zástavu srdca, nachádza v kritickom stave. V pondelok o tom informovala londýnska nemocnica.
      Srdce 23-ročného stredopoliara, pôvodom zo Zairu, začalo tĺcť samostatne až v nemocnici. Po hráčovom kolapse použili lekári na jeho oživenie defibrilátor priamo na trávniku White Hart Lane. "Stav pacientovo srdca je stabilizovaný, naďalej však zostáva v kritickom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti," uvádza sa v stanovisku.
      Muamba sa nekontrolovane zrútil na trávnik ešte v prvom polčase v blízkosti stredového kruhu bez toho, že by sa dostal do kontaktu s iným hráčom. Rozhodca Howard Webb po niekoľkých minútach od incidentu zápas za stavu 1:1 predčasne ukončil, neskôr sa oba tímy dohodli na jeho odklade. "Fabriceova rodina ma požiadala, aby som tlmočil ich vďaku za množstvo povzbudzujúcich odkazov, nielen zo strany fanúšikov Boltonu, ale aj ďalších klubov v krajine i zahraničí," uviedol tréner Boltonu Owen Coyle.

Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona