MŠK Žilina nastúpi proti MFK Zemplín bez zranených Škvarku i Ceesaya

NETKY.SK • 9 September 2016, 17:31 • 2 min
MŠK Žilina nastúpi proti MFK Zemplín bez zranených Škvarku i Ceesaya

BRATISLAVA - Po reprezentačnom asociačnom termíne a dvojtýždňovej ligovej prestávke sa futbalisti lídra Fortuna ligy 2016/2017 MŠK Žilina predstavia v rámci 8. kola na trávniku Michaloviec proti domácemu MFK Zemplín.

slovakia

left justify in out

Hoci v sobotu 10. septembra od 19.00 h pôjde o súboj deviateho v klasifikácii s prvým, tréner spod Dubňa Adrián Guľa neočakáva ľahký zápas. O to viac, že Michalovčania v derniére uplynulej sezóny zdolali Žilinčanov presvedčivo 3:0 a v tomto ročníku doma zatiaľ neokúsili trpkosť prehry: zdolali majstrovský Trenčín (2:1) i Dunajskú Stredu (1:0), remizovali so Zlatými Moravcami (0:0).

 

"Herný štýl michalovského súpera je v domácom prostredí poctivý najmä v defenzívnej činnosti, ale aj smerom dopredu vedia vystrčiť rožky - ako proti Trenčínu. Vieme, čo môžeme očakávať, sme poučení posledným vzájomným duelom," uviedol v rozhovore pre klubový web 41-ročný kormidelník žilinského tímu, ktorý sa so zverencami presunul na východ Slovenska už v piatok, aby bolo mužstvo zregenerované a pripravené na zápas. "Je to detail, ktorý sme zmenili oproti poslednému stretnutiu u tohto protivníka. Verím, že napomôže chlapcom v tom, aby sa v samotnom dueli cítili optimálne," poznamenal Adrián Guľa, ktorému robí vrásky zdravotný stav v kádri: "Michala Škvarku premohla choroba. Nerátame ani s Momom Ceesayom, ktorý mal svalové problémy."


V doterajších siedmich kolách nevynechal v zostave MŠK ani minútu pravý obranca Ernest Mabouka, ktorý sa po ligovej prestávke už teší na sobotňajší duel. "Niekedy je pauza potrebná. Všetci však už chceme hrať, ísť ďalej a potvrdiť solídny vstup do tohto ročníka. Opäť potrebujeme podať kvalitný výkon, ísť naplno počas celého zápasu. Dôležité bude dodržať systém, sústrediť sa na našu hru a k tomu pridať stopercentný výkon každého jednotlivca. Ideme za spoločným cieľom, ktorým je víťazstvo," vyjadril sa 28-ročný kamerunský zadák v žilinskom drese, ktorého v uplynulej sezóne 2015/2016 trápili zdravotné problémy s členkom, mal aj zápal pľúc.

 

"Bolo to ťažké obdobie, chvíľu zranený, chvíľu som hral. Nebol som v tempe, kondične som sa necítil v pohode. Teraz som však zdravý, mentálne správne nastavený, to je pre mňa najdôležitejšie. Pravidelne nastupujem, som nadmieru spokojný," dodal Mabouka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona