MSF14: Vo francúzskej nominácii na Holandsko aj dvaja nováčikovia

NETKY.SK • 27 Február 2014, 16:03 • 2 min
MSF14: Vo francúzskej nominácii na Holandsko aj dvaja nováčikovia

PARÍŽ - Stopér Eric Abidal a stredopoliar Samir Nasri nefigurujú v 24-člennej nominácii trénera francúzskej futbalovej reprezentácie Didiera Deschampsa na prípravný medzištátny duel s Holandskom. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Naopak, priestor dostali dvaja nováčikovia. Útočník Antoine Griezmann a ľavý obranca Lucas Digne, ktorý v národnom výbere nahradil legionára Manchestru City Gaela Clichyho. Dvadsaťdvaročný Griezmann zaznamenal v tejto sezóne vo všetkých súťažiach za Real Sociedad San Sebastian 19 gólov a odohral 38 zápasov.
      

Kríldeník "Les Bleus" Franck Ribery a stopér Mamadou Sakho sa už zotavili po zraneniach a dostali reprezentačnú pozvánku. Sklamaný však zostal legionár Manchestru City Nasri, ktorý bol pri barážovej prehre v Ukrajine, ale v postupovej odvete na Stade de France už nenastúpil. Abidala, ktorý prežíva ťažké časy v AS Monaco, zastihol na prelome rokov rovnako pokles formy. 
      

Deschamps však pri odpovedi, či obaja skúsení hráči prišli o svoje miesta na svetovom šampionáte v Brazílii, zostal diplomatom. "Je to na vás ako to budete interpretovať. Viacero hráčov nie je v nominácii a preto mám radšej otázky na tých, ktorí dostali pozvánku.  Neviem povedať teraz, nakoľko je už istá nominácia. Najdôležitejšie je však pre každého hráča, aby bol v tej konečnej júnovej nominácii," uviedol Deschamps.  

      

Nominácia Francúzska na prípravný zápas s Holandskom:
      

Brankári: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Stephane Ruffier (AS St. Etienne)
      

Obrancovia: Mathieu Debuchy (Newcastle United), Lucas Digne (Paríž St. Germain), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal Londýn), Eliaquim Mangala (FC Porto), Bacary Sagna (Arsenal Londýn), Mamadou Sakho (FC Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid)
      

Stredopoliari: Yohan Cabaye (Paríž St. Germain), Clement Grenier (Olympique Lyon), Blaise Matuidi (Paríž St. Germain), Rio Mavuba (OSC Lille), Paul Pogba (Juventus Turin), Moussa Sissoko (Newcastle United)
      

Útočníci: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal Londýn), Antoine Griezmann (Real Sociedad San Sebastian), Dimitri Payet (Olympique Marseille), Loic Remy (Newcastle United), Franck Ribery (Bayern Mníchov), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona