Brazílsky obranca Lucio tvrdí: "Všetky góly padajú po chybách"

NETKY.SK • 24 Jún 2010, 15:02 • 2 min
Brazílsky obranca Lucio tvrdí: "Všetky góly padajú po chybách"

Brazílsky obranca Lucio tvrdí: "Všetky góly padajú po chybách"

slovakia

left justify in out

Kapitán brazílskej futbalovej reprezentácie Lucio neoceňuje talent a kreativitu útočníkov a stredopoliarov, a myslí si, že všetky góly sa rodia po chybách.
      Tridsaťdvaročný Lucio uviedol, že obidva góly, ktoré Brazília na MS dostala vo víťazných zápasoch proti KĽDR (2:1) a Pobrežiu Slonoviny (3:1), sa zrodili len vďaka ich vlastným chybám.
      "Keď nám dali gól, bolo to pre chyby," povedal Lucio, ktorý ani na chvíľu nepripustil možnosť, že góly mohli padnúť vďaka šikovnosti ich súperov. Brazília vyhrala 18 zo svojich posledných 20 zápasov, čo Lucio pripisuje tomu, že ich tím "má niečo navyše".
      "Verím, že k našim schopnostiam a talentu máme ešte niečo navyše. Niečo, čo každý hráč odovzdá na ihrisku. Veci ako napríklad bojovnosť za celý tím a získanie lopty, keď ju niektorý zo spoluhráčov stratí. Táto odhodlanosť a sila sú veľmi dôležité a pomáhajú nám dostať sa z ťažkých situácií," dodal Lucio.
      Obranca talianskeho Interu Miláno, s ktorým túto sezónu získal "treble", čiže víťazstvo v Lige majstrov, domácej lige aj ligovom pohári, hrá už na svojom treťom svetovom šampionáte. V roku 2002 bol aj v tíme Luiza Felipe Scolariho, ktorý na MS v Japonsku a Kórejskej republike dokráčal až k titulu.
      Jeho kariéra sa však mohla ľahko vyvinúť aj úplne odlišne po tom, čo v štvrťfinálovom zápase proti Anglicku "daroval" Michaelovi Owenovi gól. Brazília však napokon dokázala výsledok otočiť a vyhrala 2:1. Scolari sa vtedy svojho zverenca zastal, keď uviedol, že to bola Luciova jediná chyba na šampionáte.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies