MSF 14: FIFA nominovala 25 rozhodcov do Brazílie, vo výbere aj Webb

NETKY.SK • 15 Január 2014, 10:48 • 2 min
MSF 14: FIFA nominovala 25 rozhodcov do Brazílie, vo výbere aj Webb

Zürich - Arbiter finále MS 2010 Howard Webb z Anglicka figuruje medzi 25 hlavnými rozhodcami, ktorých FIFA nominovala na tohtoročný svetový šampionát v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Na listine rozhodcov pre MS 2014 je deväť zástupcov Európy, päť z Južnej Ameriky, štyria z Ázie, po traja z Afriky a zóny CONCACAF a jeden z Oceánie. Hlavnému arbitrovi budú vždy na čiarach pomáhať krajania. Slovensko nebude mať v Brazílii zastúpenie.

Webb pri finálovom triumfe Španielska nad Holandskom 1:0 po predĺžení na MS 2010 v JAR ukázal až štrnásť žltých a jednu červenú kartu. V nominácii do Brazílie dostal prednosť pred krajanom Markom Clattenburgom.

Najmladším mužom s píšťalkou vo výbere FIFA je 33-ročný Wilmar Roldan z Kolumbie, najstarším 43-ročný Noumandiez Doue z Pobrežia Slonoviny.

Nominácia 25 hlavných rozhodcov na MS 2014 v Brazílii:

AFC: Ravšan Irmatov (Uzbek.), Juiči Nišimura (Jap.), Nawaf Shukralla (Bahr.), Ben Williams (Austr.)

CAF: Noumandiez Doue (Pobr. Slon.), Bakary Gassama (Gambia), Djamel Haimoudi (Alž.)

CONCACAF: Joel Aguilar (Salvádor), Mark Geiger (USA), Marco Rodriguez Moreno (Mex.)

CONMEBOL: Enrique Osses (Chile), Nestor Pitana (Arg.), Wilmar Roldan (Kol.), Sandro Ricci (Braz.), Carlos Vera Rodriguez (Ekv.)

Oceánia: Peter O'Leary (N. Zél.)

UEFA: Felix Brych (Nem.), Cuneyt Cakir (Tur.), Jonas Eriksson (Švéd.), Björn Kuipers (Hol.), Milorad Mažič (Srb.), Pedro Proenca (Portug.), Nicola Rizzoli (Tal.), Carlos Velasco Carballo (Šp.), Howard Webb (Angl.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona