MS2018: Želali si krajšiu rozlúčku! Končí ďalší majster sveta a Európy, Piqué nasleduje Iniestu

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 10:44 • 2 min
MS2018: Želali si krajšiu rozlúčku! Končí ďalší majster sveta a Európy, Piqué nasleduje Iniestu

MOSKVA - Ďalším Španielom, ktorý po osemfinálovom neúspechu na XXI. majstrovstvách sveta vo futbale v Rusku (14. júla - 15. júla), ukončil reprezentačnú kapitolu, je stopér Gerard Piqué. Hráč FC Barcelona napodobnil svojho dlhoročného spoluhráča Andrésa Iniestu. Piqué hral za "La Furiu Roja" od roku 2009, v jej drese získal titul majstra sveta (2010) aj Európy (2012).

slovakia

left justify in out

Piqué už pred niekoľkými týždňami avizoval, že "mundial" 2018 bude jeho poslednou reprezentačnou akciou. "Napĺňa ma šťastím, že tu môžem byť. Účinkovanie v národnom tíme je veľmi dôležitou súčasťou môjho futbalového života, ktorý som odštartoval pred 15 rokmi. Rozhodol som sa odísť v najlepšom momente. Dúfam, že s mužstvom vyhráme MS," povedal Piqué ešte pred šampionátom.

Španielsko v nedeľňajšom osemfinále nestačilo na domáce Rusko. V riadnom hracom čase aj po predĺžení svietil na ukazovateli skóre stav 1:1, v penaltovom rozstrele mala viac šťastia domáca "zborná". Piqué v zápase zavinil pokutový kop, keď po jeho ruke v šestnástke skóroval z "bieleho bodu" Arťom Dziuba.

 

"Som veľmi hrdý na všetky moje vystúpenia za Španielsko, ale vzhľadom na motiváciu a túžbu sústrediť sa na iné veci, nadišla chvíľa, keď som sa rozhodol skončiť," doplnil 31-ročný rodák z Barcelony.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies