MS2018: Uruguaj postúpil do štvrťfinále! Cavani dvoma gólmi poslal domov Ronaldov tím

NETKY.SK • 30 Jún 2018, 22:17 • 2 min
MS2018: Uruguaj postúpil do štvrťfinále! Cavani dvoma gólmi poslal domov Ronaldov tím

SOČI - Reprezentanti Uruguaja postúpili do štvrťfinále na XXI. majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla). Juhoameričania si prienik medzi okteto najlepších výberov na svete vybojovali v sobotu večer v Soči, keď na Olympijskom štadióne Fišt v osemfinále zdolali futbalistov Portugalska 2:1 (1:0). Uruguajčania nastúpia v piatok 6. júla v boji o semifinále proti Francúzom, ktorí v sobotu vyradili Argentínčanov.

slovakia

left justify in out

Reprezentanti Uruguaja sa do štvrťfinále naposledy prebojovali na MS 2010 v JAR, kde napokon skončili na nepopulárnom 4. mieste. Medailu zo svetového šampionátu naposledy získali v roku 1950. Výber Portugalska sa do štvrťfinále neprebojoval na tretích MS za sebou - v Brazílii 2014 skončil svoju púť turnajom už v základnej skupine a v JAR 2010 v osemfinále prehral s tímom Španielska.

Súboj na Olympijskom štadióne Fišt v Soči priniesol pohyblivý futbal od úvodného výkopu. Skóre stretnutia otvorili už v 7. minúte futbalisti Uruguaja - Luis Suárez z ľavej strany odcentroval na hranicu bránkového územia a Edinson Cavani rozvlnil sieť za brankárom Ruiom Partríciom. Na opačnej strane mohol vyrovnať José Fonte, ale Muslera nemusel pri jeho strele zasahovať. V 22. min takmer pridal juhoamerický tím druhý gólu, no priamy kop L. Suáreza vyrazil gólman Portugalska. Európania boli smerom dopredu veľmi nevýrazní, ich najväčšiu hviezdu Cristiana Ronalda si reprezentanti Uruguaja ustrážili.

Po zmene strán sa Portugalsku podarilo streliť vytúžený vyrovnávajúci gól - v 55. min center R. Guerreira našiel hlavu Pepeho a ten upravil na 1:1. O sedem minút neskôr sa však k lopte dostal na hranici šestnástky Cavani a útočník parížskeho klubu St. Germain obstrelil Ruia Partrícia. V 70. min mieril portugalský stredopoliar Bernardo Silva nad súperovu bránku. V 80. min ten istý hráč strieľanou prihrávkou hľadal Cristiana Ronalda, loptu do vlastnej bránky takmer poslal Nández, no bol z toho roh. Záverečný nápor výberu Portugalska už gól nepriniesol, úradujúci majstri Európy tak cestujú domov.

Majstrovstvá sveta 2018 vo futbale - Rusko - osemfinále:

SOČI
Uruguaj - Portugalsko 2:1 (1:0) - Uruguaj postúpil do štvrťfinále
Góly: 7. a 62. Cavani - 55. Pepe, ŽK: 90.+ C. Ronaldo (Portug.), rozhodoval: César Ramos Palazuelos (Mex.), 44 873 divákov

Zostavy:
Uruguaj: Muslera - M. Cáceres, Giménez, Godín, Coates, Laxalt - Nández (81. C. Sánchez), Torreira, Vecino, Bentancur (63. C. Rodríguez) - L. Suárez, Cavani (74. Stuani)
Portugalsko: Rui Partrício - Ricardo Pereira, Pepe, José Fonte, R. Guerreiro - Bernardo Silva, William Carvalho, Adrien Silva (65. Quaresma), Joao Mário (84. M. Fernandes) - Guedes (74. André Silva), Cristiano Ronaldo
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies